Yerbilimci Prof. Dr. Naci Görür, “İlk kez söylüyorum” diyerek Bingöl-Karlıova arasındaki bölgeyle ilgili deprem uyarısı yaptı. Görür ayrıca İstanbul için de vaktin azaldığına vurguladı.
Yerbilimci Prof. Dr. Naci Görür, “İlk kez söylüyorum” diyerek Bingöl-Karlıova arasındaki bölgeyle ilgili deprem uyarısı yaptı. Görür ayrıca İstanbul için de vaktin azaldığına vurguladı.
Görür'ün açıklamaları şu şekilde: 'Bunu bütün Türkiye duysun, Türkiye’de en fazla deprem üreten iki fay var. Biri Kuzey Anadolu fayı, diğeri Doğu Anadolu fayı. Her iki fay enerjisinin büyük bir kısmını boşalttı. Bu demektir ki önümüzdeki birkaç yüz sene içerisinde Türkiye’de çok büyük bir deprem olmayacak, en azından bu iki fay kuşağı boyunca. Ancak bizim yine de endişe ettiğimiz yerler Bingöl ile Karlıova arasında. Bingöl ile Karlıova arasında, Doğu Anadolu fayının en Kuzey Doğu ucunda bir kesim var. Orada en son deprem 1766 gibi oldu, oradan endişe ediyoruz. Bu Maraş fayından dolayı, Hatay ve Adana havzası kesiminde dikkatli olmamız lazım.”
Görür'ün beklenen İstanbul depremi ile ilgili değerlendirmeleri şöyle: 'İstanbul’da durum hiç iyi değil. Nasıl üç gün önce ‘Maraş’tan endişe ediyoruz’ diye yazdıysam aynı şekilde İstanbul’dan endişe ediyorum. Bilimsel bütün araştırmalar, İstanbul’da zamanın gelmekte olduğunu gösteriyor. Aşağı yukarı 30 sene içerisinde depremin beklendiği söyleniyordu, 23 senesi geçtiğine göre büyük ölçüde yakınlaşmış demek istiyorum. Ancak Maraş depremi beklediğimiz Marmara depreminden daha büyük. İstanbul’da en fazla 7,5 bekliyoruz. İstanbul’da daha küçük deprem beklememize rağmen, İstanbul’da hasar Maraş’tan daha fazla olur.'
Uyduruk proje Kanal İstanbul'a yüzlerce milyar lira ayırabiliyorlar ama o parayla İstanbul'daki çürük binaları yenileyelim diyenlere vatan haini diyorlar.İstanbul depremi olunca on binlerce kişi ölünce yine kader diyecekler...
Etkilenen bölgelerin alanı çok büyük. İstanbul'da olası bir depremde eğer iktidar 23 yılda böyle bir imar skandalı yaşatmışsa, ki aksi olduğunu düşünmüyorum, insanların büyük çoğunluğu depremde ölmediği için pişman olabilir. İstanbul'da toplanabilinecek alanlar, nüfusun %5 i ile %6'sını taşıyabilecek güçte. Allah gerçekten bu şerefsiz iktidarla görmeyi nasip etmesin bize o depremi.
istanbul türkiyenin merkezi, sadece insanlar değil ekonomide ölür bu da kalan sağların yaşamasını çok zorlaştırır. nolur ciddiye alın artık uyarıları birşeyler yapın bakın kötü günler gelecek gibi bunu değiştirmek siz yetkililerin elinde