Doymuş Yağ Yemeyi Bıraktığınız Zaman Vücudumuzda Hangi Değişiklikler Yaşanıyor?

1. Aşırı bir iştaha sahip olabilirsiniz.

Bir süre yağ yemeyi keserseniz, yemeklerden sonra çok fazla tatmin olmadığınızı hissedebilirsiniz. Kendinizi aç bıraktığınızda, gün boyunca açlık krizleri yaşayabilirsiniz. Tüm güç aç hissediyorsanız eğer diyetinize yemeklerle birlikte yağları da ekleyin.

2. Algılarınız açık olmayabilir.

Somon, fındık ve zeytinyağında bulunanlar gibi sağlıklı yağları keserseniz, zihinsel olarak verimli olmayabilirsiniz. Hafıza sorunları da yaşayabilirsiniz.  İyi yağlar beyin sağlığını ve hafızayı güçlendirmeye yardımcı olur.

3. Kolesterolünüz daha yüksek çıkabilir.

Kulağa garip gelse de daha yüksek kolesterole sahip olabilirsiniz. İşlenmiş gıdalar kolesterolünüzü yükseltebilir. Bunun yerine sağlıklı yağlar tüketmelisiniz.

4. Kalbinizde sorunlar oluşabilir.

'Nutrients' dergisinde yayınlanan araştırmalara göre sağlıklı yağları yemenin birçok kardiyovasküler faydası vardır. Yeterince sağlıklı yağ yemiyorsanız, kalp rahatsızlıkları ve felç gibi sorunlara yakalanma ihtimaliniz de yüksek olur.

5. Metabolizmanız yavaşlayabilir.

Beslenme uzmanlarına göre kötü yağları keserek iyileşebilirken iyi yağları yemeyi bırakırsanız, metabolizmanız ve yağ yakma süreciniz yavaşlayabilir.  Metabolizmanız yavaşlarsa, kilo yönetiminiz de kötüleşir.

6. Vücudunuzun ihtiyacından fazla karbonhidrat tüketebilirsiniz.

Almanız gereken sağlıklı yağ miktarını daha fazla azaltarak almanız gerekenden çok karbonhidrat almaya başlayabilirsiniz.

7. Kan şekeri seviyenizi yükseltebilirsiniz.

Sağlıklı yağ tüketmenin kan şekeri seviyesini sabit tuttuğu ve diyabet riskinin artmasını ve metabolizmanın kötüleşmesini engellediği gözlemlenmiştir.

8. Daha düşük hormon seviyeleriniz olabilir.

İyi yağları keserseniz eğer düşük libidoya yol açabilen özellikle testosteron gibi hormon seviyelerinde ve metabolizma hızında azalma görülebilir.

9. Daha yüksek trigliseridlere sahip olabilirsiniz.

Uzmanlar karaciğer fazla şekeri yağa dönüştürdüğü için ve etkileri ortadan kaldırmak için yeterli sağlıklı yağ almadığı için yüksek trigliserit seviyeleri yaşayabileceğiniz konusunda uyarıyorlar. Bunun da kalp hastalığı, kalp krizi, diyabet ve felç gibi ciddi sorunlara neden olabileceği söyleniyor.

Bu içerikler de ilginizi çekebilir:

Beslenme Alışkanlıklarına Göre Ne Kadar Sağlıklı Bir Kalbe Sahipsin?
Kilo Vermek İsteyenler Buraya! 2021 Yılının En İyi Beslenme Düzeni Akdeniz Diyeti Seçildi
Sağlıklı Beslenmek İsteyip Bir Türlü Motive Olamayanların Mutlaka İzlemesi Gereken 12 Beslenme Belgeseli

Popüler İçerikler

Almanya’da Noel Pazarına Saldırı: Saldırgan Suudi Arabistan Vatandaşı Bir Doktor Çıktı!
Almanya’daki Saldırıyı Kim Yaptı? Noel Pazarı Saldırganının Kimliği ve Röportajı Ortaya Çıktı
151 Gündür Oğlu Fatih'i Arayan Baba Esra Erol'a "Bulamıyorsan Müge Anlı'ya Çıkalım" Deyince Ortalık Karıştı