Down Sendromlu Bir Çocuğun Hastalıklı Gibi Davranılarak Dışlanma Hikâyesi, İnsanlığınızı Sorgulamanıza Neden Olacak!

Ne zaman bu kadar kötü kalpli olduk dersiniz?

Geçtiğimiz günlerde Aksaray'da bulunan Mehmetçik İlkokulu'yla ilgili çok üzücü bir hadise gündeme oturdu, malumunuz.

Okul çıkış saatinde bir araya gelen velilerin otizmli çocukları yuhaladıkları iddia edildi. Bu iddia Aksaray Valiliği tarafından reddedilse de Milli Eğitim Bakanlığı olayı açıklığa kavuşturmak için soruşturma başlattı.

TBMM Down Sendromu, Otizm ve Diğer Gelişim Bozuklukları Araştırma Komisyonu da bu olayı araştıracaklarını söylediler.

TBMM Aksaray'da Otizmli Çocukların Yuhalanmasını Araştıracak: 'Bu Münferit Olaydan Çıkaracağımız Dersler Olmalı'

Bu kişilerden biri de Ece Saygun Aslan'dı.

*

*

*

*

Görüyorsunuz, şu kısacık anı bile durumun vahametini gözler önüne sermeye yetiyor. Kalplerimiz ne zaman bu kadar kurudu acaba?

Mucize Doktor gibi işlerle farkındalık yaratılmak için bu denli uğraşılırken aldığımız netice böyle mi olmalıydı?

Bu melekler toplumdan dışlanmasın, hayatın her köşesine gönül rahatlığıyla dahil olabilsinler diye kitaplar yazılıyor, filmler çekiliyor, etkinlikler düzenleniyor, sosyal medyada bangır bangır bağırılıyor ama ne çare...

Bu güzel çocukları ellerimizin tersiyle itmek, toplumdan dışlamak yerine onlara kucağımızı açmamız, sevgimizle sarıp sarmalamamız gerekmez mi?

Popüler İçerikler

Bomba İddia! Şevket Çoruh "Emekli Oldum" Dediği Arka Sokaklar'a Geri mi Dönüyor?
Mustafa Keser Genç Şarkıcıların Saygısız Tavırlarından Rahatsız: "Enselerine Sille Çekmek İstiyorum''
Kimse Bunu Beklemiyordu! Galatasaray'ın Yıldızı Mauro Icardi 23 Nisan Paylaşımında Fenerbahçe U19'a Yer Verdi
YORUMLAR
Pasif Kullanıcı
08.11.2019

bizim konu farklı ama ilk oğlum iletişim sıkıntısı çekip çok çabuk sinirleniyordu buda etrafındaki çocukları ve ailelerini çok rahatsız ediyordu okulda derslere katılmıyor falan çok uğraştık çok koşturduk Allahıma şükürler olsun verdiğimiz emeğin karşılığını aldık. IQ 135 miş 9 yaşında ve yaşına göre gayet iyi yabancı dil ve kodlamalar yapabiliyor doğru eğitim ve yönlerdirme güzel bir insan ortaya çıkarılabiliyor

08.11.2019

Dizilerin daha erken cekildigini varsayarsak fragmanda gordum diziye otistik bir cocuk geliyor ve aliyi cagiriyorlar. Merak ettim mesela nasil islenecek? Ya da organ bagisiyla ilgili cok guzel anlatildi her sey bu gibi farkindaliklar cok guzel ama izlerken mest olup basimiza geldiginde adilesmememiz lazim. Down sendromuna bulasir diyecek kadar gerizekali ve cahil ebeveynlerin zaten direkt cocuk sahibi olmamalari lazim! Hosgoru arkadas ya azicik hoşgörü. Ben hareket ederken hep sunu dusunuyorum bu benim ailemden birinin colugumun cocugumun da basina gelebilirdi. Bu ihtimali nasil goz ardi edebiliyorsunuz?!

Toplumdan izole yaşamasını dileyeceğimiz insan grupları var elbette ama bunlar bir takım gelişim bozukluklarıyla doğan zararsız çocuklar değil, onların insan içine çıkma hakkına bile tahammül edemeyen cehaletiyle herkes için hayatı zorlaştıran aptallar.

TÜM YORUMLARI OKU (4)