Vergi Artışı: Döviz Tevdiat Hesaplarına Uygulanan Stopaj Oranları Yükseltildi

Döviz mevduatından kazanılan faizin vergisi yükseltildi. Bir yıla kadar vadeli döviz tevdiat hesaplarından elde edilen faize uygulanan kesinti oranı yüzde 20'ye, bir yıldan uzun vadelilerde ise yüzde 18'e yükseltildi. Güncel vergiler yeni açılan döviz hesaplarında uygulanacak. Eski hesaplarda ise ilk vade, yenilemeden itibaren geçerli olacak. Düzenlemenin amacının 'Türk lirası tasarrufunu teşvik' olduğu aktarılıyor.

Detaylara bakalım... 

Resmi Gazete'de yayınlanan Cumhurbaşkanlığı kararı ile 1 yıla kadar vadeli döviz tevdiat hesaplarına uygulanan stopaj oranları yüzde 20'ye yükseltildi

Kaynak: Resmi Gazete

Bu oran katılım bankalarındaki döviz katılma hesaplarına ödenen kâr payları için de geçerli olacak.

1 yıldan uzun vadeli hesaplarda ise stopaj oranı yüzde 18 olarak belirlendi.

Kaynak: BBC Türkçe

Hane halkı 5 aydır aralıksız döviz alıyor. Döviz tevdiat hesapları bu ay zirve yaptı.

Kaynak: NTV

Peki artışın ana nedenleri nedir?

Dünya gazetesinin aktardığı bilgiye göre, artışın ana nedenleri olarak geçen yılın Ağustos ayında yaşanan kur şokunda bireysel yatırımcıların kâr amaçlı bozdurduğu 8 milyar doları yerine koyma eğilimi ile beklentiler nedeniyle birikimleri döviz cinsinden tutma alışkanlığının etkili olduğu belirtiliyor.

Bu düzenleme, bugünden itibaren vadesiz ve özel cari hesaplara ödenecek faizler ve kar payları ile bugünden itibaren açılan veya vadesi yenilenen vadeli hesaplara ödenecek faizler ve kar payları için uygulanacak.

Gelişme sosyal medyanın da gündeminde...

İlgili twit silinmiş ya da sahibi tarafından gizlenmiş.
İlgili twit silinmiş ya da sahibi tarafından gizlenmiş.
İlgili twit silinmiş ya da sahibi tarafından gizlenmiş.
İlgili twit silinmiş ya da sahibi tarafından gizlenmiş.
İlgili twit silinmiş ya da sahibi tarafından gizlenmiş.
İlgili twit silinmiş ya da sahibi tarafından gizlenmiş.
İlgili twit silinmiş ya da sahibi tarafından gizlenmiş.

Popüler İçerikler

İlk Buluşmada Alman Usulü Hesap Ödediği İçin Buluştuğu Kişinin Cimriliğinden Dem Vuran Kadın Tartışma Yarattı
Evde de Yapsak Ucuz Değil: Fatih Altaylı Evde Yaptığı Patlıcan Musakkanın Maliyetini Hesapladı
Araştırma: Türkiye'de En Çok Hangi Yemekler Sipariş Ediliyor?
YORUMLAR
21.03.2019

Bankada dövizi bulunanı ilgilendirmiyor. Dövizden faiz alanı ilgilendiriyor. Öncelikle bu ayrımı anlamak lazım. Hem dövizdeki artış hem faiz alan için hiç problem değil bence. Faiz oranları gerçekten çok yüksek. TL mevduatlarına bile %20 veren bankalar var. Haliyle herkes nakit tutuyor. Kimse para harcamak istemiyor. Tek gelir kalemi vergiler olan ülkede kimse para harcamazsa bu çarklar nasıl dönecek? Bence makul kabul edilebilir uygulama, oran yüksek değil.

O değilde, sitede cici erdoğan reklamları var. inanılmaz yalanlarla dolu ve mide kaldırıcı. cici erdoğan kuzu erdoğan. iyi de arkadaş, erdoğanı değil, belediyeni yerel yönetimini seçeceksin. Ama kuzu kuzu mee ler buna alkış tutuyor . Ama mesela sımdı Ekram İmamoğlunun reklamına baktım. Adam proje söylemiş. anlatmış neler yapacaklarını. Bariz Kalite Farkı var. Binali istanbula napıcakmış bilen var mı? Yok..! Tasmasını tutanın reklamını yapmışlar. Bino yok.. Kendisini sıfırlayan adam. Tam kitap ismi. Filme bile olur.Ama binali' nin değeri artık 3. sayfa ülke cinayetleri ve akrabalar arası trencilik oynama haberleri değerinde bile değil artık.

21.03.2019

millet bankadaki dövizini çekip yastık altına koymaya bir başlarsa canlı yayında ağlarsınız bakın demedi demeyin

TÜM YORUMLARI OKU (10)