Döviz İşlemlerindeki Vergi Oranı 5 Kat Arttı: '100 Doların 1'i Devlete'

Resmi Gazete’de yayımlanan Cumhurbaşkanı kararlarına göre döviz ve altın alım satımında uygulanan Banka Sigorta ve Muamele Vergisi (BSMV) 5 kat artırıldı ve binde 2'den yüzde 1 düzeyine yükseltildi.

Yapılan değişiklikle finansman bonosundan alınan yüzde 10 düzeyindeki vergi yüzde 15’e çıkarılarak, mevduatın vergisi ile eşitlendi. 

Döviz ve altın alım satımında uygulanan Banka Sigorta ve Muamele Vergisi de (BSMV) 5 kat artarak “binde 2″den “yüzde 1” düzeyine yükseltildi.

İlgili twit silinmiş ya da sahibi tarafından gizlenmiş.

Bundan sonra her 100 dolar alımında 1 dolar vergi olarak verilecek.

Bireysel yatırımcılar için finansman bonosunun vergisi de yükseltilirken, kurumsal yatırımcılar için vergi '0' olarak uygulanmaya devam edecek.

Salgının ekonomik etkilerini en aza indirme amacıyla, kaynak sağlamak üzere yapılan düzenlemeler bugünden itibaren geçerli olacak.

📌 Sosyal medyadan tepkiler

Popüler İçerikler

Gerek Var mıydı? Uraz Kaygılaroğlu'nun Sevgilisinin İlk Sergisi İçin Verdiği Pozlar Büyük Tepki Çekti!
Kripto İntiharı mı? Bitcoin’deki Büyük Düşüş Sonrası Bunalıma Girdiği İddia Edilen Doktor İntihar Etti
Kızına Verdiği Sözü Tutup 100. Günde Survivor'dan Elenen Hakan Hatipoğlu Ailesine Gözyaşlarıyla Kavuştu
YORUMLAR
24.05.2020

Başkanlık sistemi ile uçacağız derken uçurumdan aşağı olduğunu belirtseydiniz keşke.

24.05.2020

%1 vergi mi olur. Önce %8 yapacaksın bi şaşıracaklar, sonra %18 yapacan iyice dumur olacaklar. Üstüne bir de %25 ÖTV koydun mu döviz lobisi çöker gider.

24.05.2020

yurtdışından yolcu beraberinde getirilen dövizi unutmuşum, ona da çak %18 gümrük vergisini bakalım döviz lobisi naapacak.

24.05.2020

şimdi yine başlarlar ezanları susturamayacaksınız bayrağı indiremeyeceksiniz diye. ne zaman vergilerle milletin sırtına binseler böyle söylüyorlar

24.05.2020

tabi tabi. medyada ellerinde olunca istedikleri gibi gündemi belirliyorlar. yoksa camiyi seçim bürosu da yaptılar. dombra da çaldılar parti bayrağı da astılar. ben bunları yapanlara kızmıyorum. adamlar hiçbir şeyi gizli kapaklı yapmıyorlar beğenmiyorsanız ahanda sandık burada beğenmiyorsanız oy vermeyin kardeşim diyorlar. asıl sığırlar bunları görüp bildiği halde asgari maaşıyla evini geçindiremeyip milyon dolarlarla oynayan adamları savunan sığırlardır

TÜM YORUMLARI OKU (46)