Döviz Arttı Bulgarlar Edirne'ye Akın Etti: 100 Levası Olan Geliyor

Döviz kurlarındaki yükseliş nedeniyle Türkiye ucuz pazar haline geldi. Bulgaristan'dan Edirne'ye alışveriş yapmak için gelen turistlerin sayısında ciddi bir artış gözlemlendi.

'Bulgarlara hastayım'

Bulgaristan'ın para birimi leva, bugün 12.90 TL'ye kadar yükseldi. Bulgar turistler, kentin farklı noktalarında alışveriş yaptı. Kur farkı nedeniyle bol bol alışveriş yapan turistler, poşetlerine doldurdukları ürünleri memleketlerine götürüyor.

'Bulgarlar olmasa burası biter'

Pazarcı esnafı Murat Ahmet, “Bulgarlara hastayım. Çok iyi, ölüyorum onlara. Sadece alışveriş yapsınlar. Çok alıyorlar. Bereket versin, Bulgarlar olmasa burası biter” diye konuştu.

'Günde 10 bin turisti ağırlıyoruz'

Esnaf Salih Mızrak ise “Geliyor, akın akın… 5 levaları 70 lira değerinde… Tişört, pantolon, çamaşırını alıyor. A'dan Z'ye her şeyini 100 levaya alıp Bulgaristan'a gidiyor. Türkiye cennet ülkesi efendim. Ulus Pazarı uluslararası bir pazar. Günde 10 bin turisti ağırlıyoruz. İşler mükemmel, her şey yerinde” dedi.

Popüler İçerikler

TikTok’ta "Karagül" Adıyla Açtığı Yayınlarla İnfial Yaratan Kadının Çocuklarını Devlet Korumaya Aldı!
Yalı Çapkını Hayranları Ferit'i Görmek İçin Tekneyle Sete Gitti!
Dünyanın En Güzel 100 Kadını Listesine Türkiye'den 3 Ünlü Oyuncu da Girdi!
YORUMLAR
10.06.2023

Bulgarlara hastayım diyen dayı, sen kazan da ne olursa olsun dimi? İşte sorun tam olarak bu, kendi işin tıkırındaysa ülke yansın umurunda değil, ben taa burdan gurur yapıyorum şu habere.

10.06.2023

Once rte ye maraba oldunuz Simdide bulgarlara maraba oldunuz Bes kurus para icin

10.06.2023

Siz 100 levaya şerefinizi de satarsınız terbiyesiz bir de hastasıymış vah ki vah cahilin kendi parası değer kaybetmiş umurunda değil

11.06.2023

Yani Allah akıl fikir vermiş ama bunlar geliştirememiş akılları fikirleri para nereden gelirse gelsin ülkenin halini düşünmezler yazıklar olsun

TÜM YORUMLARI OKU (18)