Döviz Alıyorlar mı? Finans Dışı Kesimde Net Döviz Pozisyonu Açığı 105,8 Milyar Dolar Oldu

Finans dışı firma net döviz pozisyonu mayıs ayında 105,8 milyar dolar açık verirken, TCMB'nin verilerine göre kısa vadeli net döviz pozisyonu 61,53 milyar dolar fazla verdi.

Finans dışı firma net döviz pozisyonu Mayıs'ta 105,8 milyar dolar açık verdi

Mayıs 2022 dönemine ait Finansal Kesim Dışındaki Firmaların Döviz Varlık ve Yükümlülükleri Tablosu'nda varlıklar 2.539 milyon dolar artarken, yükümlülükler 647 milyon doları artmış görünüyor. 

Net Döviz Pozisyonu Açığı 105.8 milyar dolar olurken, aylık bazda 1,9 milyar dolar azalma gösterdi. 

Varlık dağılımında bir önceki aya göre ihracat alacakları 767 milyon dolar azalırken, yurt içi bankalardaki mevduat ve yurt dışına doğrudan sermaye yatırımları sırasıyla 3,2 milyar dolar ve 83 milyon dolar artarak, toplamda varlıklar 2,5 milyar dolar arttı.

Yurt dışı borçlar artışta

Yükümlülük (borçlar) tarafında bir önceki aya göre yurt içinden sağlanan nakdi krediler 777 milyon dolar azalırken, yurt dışından sağlanan nakdi krediler ve ithalat borçları sırasıyla 850 milyon dolar ve 574 milyon dolar artarak ve toplamda 647 milyon dolar arttı.

Yükümlülüklerin vade yapısı ise yurt içinden sağlanan kısa vadeli kredilerde aylık bazda 299 milyon dolar artarken, uzun vadeli olanlar 1,1 milyar dolar azaldı. Yurt dışından sağlanan kredilerde de kısa vadeliler 722 milyon dolar, uzun vadeli krediler de 702 milyon dolar arttı.

Popüler İçerikler

Esra Erol'da "Tek Suçum Güzel Olmak" Sözüyle Tanınan Yazgül Estetikle Başka Biri Oldu!
JASAT Tutanağı Ortaya Çıktı: Narin'in Cesedini Gizli Tutmak İçin 6 Farklı Yöntem Kullanmışlar!
THY Hostesine Saldırdığı İddia Edilen ve Ağza Alınmayacak Sözler Sarf Eden Dilan Çıtak'tan Açıklama Geldi!