Dört Saat Sürdü: 'Türk ve Rus Askeri Unsurlarının İlk Ortak Devriyesi Tamamlandı'

Suriye'de 'güvenli bölge' uygulamaları kapsamında, Türk ve Rus askerleri tarafından Fırat'ın doğusunda gerçekleştirilen ilk ortak kara devriyesi tamamlandı.

Millli Savunma Bakanlığı tarafından yapılan açıklamada 'Fırat’ın doğusundaki Derbesiye bölgesinde, Türk ve Rus askeri unsurlarının, dörder araç ve İHA’larla iştirak ettiği ilk ortak kara devriyesi tamamlandı' denildi.

Zırhlı araçlardan oluşan TSK konvoyu, Mardin'in Kızıltepe ilçesinin 20 kilometre batısındaki Sevimli Köyü mevkisinden sınırı geçerek Rus askeri konvoyuyla buluştu. 🎥

İlk ortak devriyeye insansız hava aracı refakatinde 8 zırhlı araç katıldı.

Türk-Rus ortak devriyesi, Rasulayn'ın 40 kilometre doğusu ile Kamışlı'nın 30 kilometre batısı arasındaki bölgede yürütüldü ve 4 saat sürdü.

Sınırın sıfır noktasındaki gelişmeleri çok sayıda basın mensubu takip etti.

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, ortak devriyeye ilişkin açıklamalarda bulundu.

Çavuşoğlu, 'Rusya ile vardığımız mutabakatın özü şudur; Fırat Nehri'nden Irak sınırına kadar, 30 kilometre derinliğe kadar tüm PKK/YPG teröristleri çıkarılacak. 10 kilometrelik derinlikte birlikte devriye gezeceğiz, birlikte devriye faaliyetleri başladı. Teröristlerin 30 kilometre çıkarılmasında Kamışlı dahildir, oradan da çıkartılacak ama devriyede hariçtir. Çünkü başından beri burada zaten rejim var.' dedi.

Popüler İçerikler

Cezaevinde 37 Kiloya Düşen Nihal Candan İçin Tahliye Kararı Verildi
Konya'da 14 Yaşındaki Öğrencisini Taciz Eden Lise Öğretmeninin Cinsel İçerikli Mesajları Mide Bulandırdı
Oğlu ile Karısı Birlikte Kaçan Umut Bey'in Müge Anlı'daki Çağrıları Sonunda Yanıt Buldu!
YORUMLAR
01.11.2019

Operasyon devam etmeliydi.

02.11.2019

Dostlar alış verişte görsün mantığı. Milletimizi uyutmayın. Orada pkk- pyd terör devleti kurdu. Ha 30 km Aşağıda ha sağda solda. Abd Rusya istediğini aldı. Mehmed’im şehit oldu. Bunun neresi başarı, girdiysen sonuna kadar gidecektin. Hergün yavaş yavaş ölmektense fırsat ayağına gelmişken taş üstünde taş bırakmayacaktın.

SEN DE YORUMUNU PAYLAŞ