Döner Kapışması: Türkiye Döneri vs. Almanya Döneri

Döner! Et döner, tavuk döner, dürüm döner, soslu döner, sokak lezzetleri denince akla gelen ilk yiyeceklerden. Döner nasıl yapılır? Alman döneri, bildiğimiz dönerden farklı mı? İstanbul ve Berlin'deki dönerseverler bu konuda ne düşünüyor? Buyurun döner kapışmasına!

Popüler İçerikler

Gürgen Öz, Miss Turkey 2024 Birincisi İdil Bilgen'e Gelen Eleştirileri Dilan Polat Üzerinden Değerlendirdi!
Yine Aynı Müdür Yine Olay: Müdür Yardımcısının Kapısını Kırdırıp İçeriye Girdi
Kızılcık Şerbeti'nde Şok Kamera Arkası: Kıvılcım, Alev Bebek için Apo'yla Evlenecek!
YORUMLAR
05.02.2020

Türkiye'de döner içerisine yağ, sinir, deri, sakatat, kanatlı eti, tek tırnaklı eti; kısacası taştan yumuşak her şey katılıyor. Bunların yüzde bir'ini Almanya'da yapsan; adamı orada öttürürler. Duvardan duvara çarparak *ikerler. Türkiye'de yapan adamı ise bir sonraki seçimlerde belediye başkan adayı olarak görebilirsin.

Pasif Kullanıcı
05.02.2020

Almanya ve Danimarka'da mevsimlik dönercilik yaptım, tek tırnaklı eti hariç söylediğin her şeyi içine koyuyorduk ve bunu resmi olarak yapıyorduk, yasak falan değil, çünkü orada dönerin standartı yok, döner böyle oluyor kardeşim diyorsun öyle kabul ediyorlar, sadece malzemelerin tarihi geçmemiş olsun yeterli. Almanya'daki dönerlerin %95'i falan kıyma döner, o yüzden içine istediğin her şeyi atabilirsin. Kullandığımız kıymanın %40'ı etti, o et de antrkot falan değil. Geri kalanı komple yağ, sakatat, tavuk eti vb karışımıydı. Etlerin çoğunu da balkan ülkelerinden alırdık, oralarda da sterilizasyon hassasiyeti pek olmadığı için iğrenç ortamlarda kesim yapılırdı, balık kasalarıyla, domuz etleriyle aynı araçta gelirdi etler. Şuanda Avrupa'daki dönerlerin %90'ı bu şekilde. O yüzden bilmeden yorum yapmayın.

05.02.2020

hangisinin döneri daha iyidir bilmiyorum ama alman döneri daha temiz ve saglıklıdır.

haklısın ama sen sen ol Almanyayı gözünde büyütme burası herşeyin kurallı olduğu ama kimsenin kuralları senin aleyhinde kullanmadığı yer

06.02.2020

Boşver bunları, dönerse senindir hacı...

SEN DE YORUMUNU PAYLAŞ