Dönence Dizisindeki Gülce ve Rüzgar'ın Hastalığı Ne? Asperger Sendromunun Belirtileri Neler?

Kanal D ekranlarında yayınlanmaya başlayan Dönence dizisi, daha ilk bölümden seyirciden tam not aldı. Hem konusu hem de oyuncu kadrosuyla herkesi kendine hayran bırakan dizi, şimdiden iddialı yapımlar arasına girdi. Ülkü Hilal Çiftçi'nin hayat verdiği Gülce karakteri ve Doğa Karakaş'ın hayat verdiği Rüzgar karakteri ise dikkat çekti. Dizide Rüzgar ve Gülce'nin hastalığı merak konusu oldu. Peki Dönence dizisindeki çocukların hastalığı nedir?

Kanal D ekranlarında yayınlanmaya başlayan D Media imzalı Dönence dizisi, sonunda izleyicilerle buluştu.

Her hafta Salı günü yeni bölümüyle ekranlara gelecek dizi; sevgilisi Emir ile birlikte müzik yapma hayali kuran Gece'nin kardeşi Gülce için İzmir'e taşınmasını ve hayatlarının bir anda değişmesini konu alıyor.

Dizinin başrollerinde Sümeyye Aydoğan, Caner Topçu, Emre Kınay, Didem İnselel, Ogün Kaptanoğlu gibi isimler bulunuyor.

Hem konusu hem de oyuncu kadrosuyla büyük beğeni toplayan dizide Ülkü Hilal Çiftçi'nin canlandırdığı Gülce ve Doğa Karakaş'ın hayat verdiği Rüzgar karakteri herkes tarafından çok sevildi.

Gülce ve Rüzgar'ın hastalığı ise izleyiciler tarafından merak ediliyor. Gelin Dönence dizisindeki çocukların hastalığı olan Asperger Sendromuna birlikte bakalım.

Asperger Sendromu Nedir?

Asperger Sendromu, bir tür nörolojik bozukluk olan otizm spektrum bozukluk olarak bilinmektedir. Asperger Sendromu, genellikle çocuklarda ve gençlerde görülür. Bu sendromla mücadele eden kişiler, sosyal ortamlarda bulunma, başkalarıyla ilişki ve iletişim kurmakta zorluk çekebilirler.

Asperger Sendromlular, diğer otizmlilerden farklı olarak normal ve ortalama üzerinde bir zekaya sahiptirler. Ayrıca dil becerileri de oldukça gelişmiştir.

Asperges Sendromu'nun Belirtileri Neler?

Asperges Sendromu, her kişide farklı belirtilere yol açabilir. Ancak diğer otizmli kişiler gibi belirli ilgi alanlarına odaklanma sorunu yaşanır. Odaklanma durumunda zaman içerisinde takıntıya dönüşür. Asperges Sendromunun en yaygın görülen belirtileri ise şunlardır:

  • Aynı hareketleri tekrarlama

  • Beden dilini anlayamama

  • Göz temasından kaçınma

  • Sosyal iletişim kurmakta zorluk

  • Katı rutinler

  • Düzensiz konuşma

  • Mahremiyet algısının gelişmemesi

  • Ses tonunu içinde bulunduğu ortama göre ayarlamama

Önemli Not: Buradaki bilgiler, herhangi bir öneri niteliği taşımamaktadır.

İlginizi çekebilir;

Asperger Sendromu Nedir, Belirtileri Nelerdir? Asperger Sendromu Olan Ünlüler Kimler?

Popüler İçerikler

İşitme Testine Kürtçe Engeli: Türkçe Bilmeyen Kadına SRT Testi Yapılmadı
Narin'le İlgili Soruşturmada İmamın Gözaltı Nedeni Belli Oldu: Konuşmasınlar Diye Kur'an'a El Bastırmış
Yine Aynı Müdür Yine Olay: Müdür Yardımcısının Kapısını Kırdırıp İçeriye Girdi