Dönem Filmlerinde Oyuncuların Saç ve Kostümünde Yapılan 13 Hata

Tarihi film ve dizilerin en önemli detaylarından biri kostüm ve saç ile karakterlerin o döneme doğru ve mantıklı bir şekilde uyarlanmasıdır. Fakat bazı set hataları ve detayların eksikliği ile bu tarihi uyum bozulabiliyor. İşte bu içeriğimizde sizler için topladığımız dönem film ve dizilerinde 13 kostüm ve saç hatası...

1. Titanic

Edward döneminde geçen filmde, ana karakter Rose'un göğüslerini tamamen kapatan, sıkı bir korse giydiğini görüyoruz. Fakat bu dönemin başlarında kadınların giydiği iç çamaşır ve korseler sıkı olmayan, kadınların göğüslerini ve kıvrımlarını vurgulayan uzun korselerdi.

2. Küçük Kadınlar

Viktorya döneminde geçen hikayenin orijinalinde kadın karakterlerin başlık tarzı dönemin popüler takılar taktığını görürüz fakat filmde bu detay, kocaman şapkalar veya açık saçlar ile değiştirilmiştir.

3. Elizabeth: Altın Çağ

Filmde Walter Raleigh adlı karakteri canlandıran Clive Owen'ın sürekli uzun deri botlar giydiğinizi görürüz fakat gerçekte dönemin erkeklerinin bu uzun deri botları sadece ata binerken veya ava çıktıklarında giydiğini görürüz.

4. Kırmızı Değirmen

Filmde kullanılan çoğu sahne kostümü ve kıyafetler tarihi gerçeğe uygun olarak kullanılmamış. Bol, beyaz pantolonlar ve bol etekler giyen dansçılar, filmde daha seksi, parlak ve modern dünyaya ait kostümler giydiğini görürüz.

5. Boleyn Kızı

Orta Çağ'da özellikle kraliyet mensubu kadınlar sürekli olarak soğuktan korunmak adına kıyafetlerinin altına mutlaka uzun yün iç çamaşırlar giyerlerdi fakat Boleyn Kızı filminde ana karakterin sadece elbise giydiğini ve iç çamaşırı detayının bulunmadığını görüyoruz.

6. Bridgerton

Dizide karakterlerin elbise altına giydikleri korsenin çıplak vücut üzerine geçirildiğini görürüz ama bu korseler cilde zarar vermemesi için ince uzun atlet olan iç çamaşırları üzerine giyilirdi.

7. Grease

1958 yılında geçen filmde ana karakterin saçı 70'leri anımsatıyor.

Ayrıca ana karakterin parlak kostümü de 50'li yıllardan ziyade 70'li yılların çılgın modasını hatırlatıyor.

8. Enola Holmes

Filmde giyilen bu elbiselerin göğüs dekoltesi, Viktorya döneminde giyilmesi imkansız bir tarzda yapılmış.

9. Cennetin Krallığı

Miğfersiz savaşa katılan Balian karakterinin bu kostümğ biraz mantıksız olmuş...

10. Benim Güzel Meleğim

1912 yılında geçen bu filmde Audrey Hepburn'ün saç stili dönemin popüler saç stilinin yanında biraz abartılı kaldığından mantık hatası yapılmış.

11. Aşk ve Gurur

1812 yılında geçen bu hikayede dönemin en popüler saç stili buklelerin belirgin olduğu dağınık topuzlardı fakat filmde bazı sahnelerde karakterin saçını açtığı, dağınık bir modele sahip olduğunu görürüz.

12. Emma

Dönemin kadınlarının mutlaka giymesi gereken saç aksesuarları, filmin bir uyarlamasında görülmemekte.

13. Düşes

20.yüzyıla kadar kadınların en ideal güzelliklerinin kıvrımlı ve dolgulu bir vücuda sahip olmalarıydı. Fakat bu yılları anlatan filmlerde yer alan oyuncular bu düşünceye pek uymamış.

Bu içerikler de ilginizi çekebilir;

Giydikleri Kıyafet ve Takılarına Birbirinden Gizemli Detaylar ile Özel Anlamlar Yükleyen 10 Yıldız İsim
Yıllar Geçtikçe Eski Hallerinden Eser Kalmamış Fakat Karizmalarını Korumuş Hollywood Yıldızları ve Değişimleri
Görünüşlerini Değiştirmek İsteyen Çocuklarını Her Zaman Desteklemiş 15 Ünlü Ebeveyn

Popüler İçerikler

Son Sahnesiyle Yüreklerimizi Ağzımıza Getiren Kızılcık Şerbeti Pinko'dan Sürpriz Paylaşım
Sefo Kadınlara Kaptırdık Demişti, Bartu Konsere Çıkmıştı: Alişan'ın Etek Gündemi Yorumları Tartışma Yarattı
Cübbeli Ahmet Hoca Kalp Krizi Geçirdi: Hastaneye Kaldırılan Cübbeli Ahmet Hoca’ya Anjiyo Yapılacak!
YORUMLAR
15.10.2021

#7 evet saçta kostümde zaman hatası yapılmış. ama 70ler değil direk 80 ler omuş. o kabarık kıvırcık saç, parlak lateks tayt beline kemer fln direk 80ler.

Balian savaş sahnesinin başında miğfer takıyor. Sahne ilerledikçe miğferi çıkartıyor. Bilginize arz olunur.

SEN DE YORUMUNU PAYLAŞ