Vedat Milor özel bir şirketin bu güce sahip olmasından rahatsız olduğunu bu tweetle belirtti.
Burada insanın aklına çeşitli sorular geliyor tabi.
Bu güç özel şirketler yerine devletlerde mi olmalı?
Bu güç neden var?
Twitter bu güce nasıl ulaştı? Tabii bizlerle. Vedat Milor gibi çok ilgi çeken ve etki gücü yüksek kullanıcıların Twitter'ı 7/24 kullanmalarıyla..
Twitter eğer bugün Donald Trump'ı engelleyebilecek güce ulaştıysa bunda Vedat Mllorların da payı küçümsenmeyecek ölçüde.
Peki Trump'ın hesabının askıya alınması ne kadar doğru?
Tartışma burada başlıyor ve İfade özgürlüğünün sınırları çizilebilir mi? sorusuyla karşı karşıya kalıyoruz.
Daha da ötesinde ifade özgürlüğünün sınırlarını devlet ya da Twitter özelinde özel sektör çizebilir mi?
Bunu kim hangi hakla çizebilir?
Trump'ın olası şiddeti yayma riskini Twitter bir tehdit olarak algılıyorsa bu ay göreve gelecek olan Biden'ın, İran'a olası askeri müdahalesi Twitter için bir tehdit midir? Bu durumda Biden ve Pentagon'un Twitter hesabı kapatılabilir mi?
Twitter, şiddeti yayma gücünü sadece devletlerde mi meşru görüyor?
Peki şiddet hangi durumlarda meşru görülebilir?
İfade özgürlüğü nefret söylemini kapsar mı?
Popülist otoriter liderlerin ifade özgürlüğünü korumak zorunda mıyız?
Sorular sorular.. Ama biz kendi sorumuza dönelim:
bu guc devlettede kontrolsuz olmamali. belli ilkeler cercevesinde karar veren bagimsiz yarginin elinde olmali ve sadece gercekden tehlikeli durumlar yarattiginda, insan yasamina mal olacak durumlara neden oldugunda uygulanmali.
soruların %70ine tek seferde cevap veriyim "ifade özgürlüğünü sana kim sağlıyorsa o sınırı o çizebilir" bu ister devlet olsun ister şirket olsun farketmez
Twitter devlet değil özel bir plartform. İstediği kişinin hesabını kapatabilir. Sanki ülke vatandaşlığından çıkarılmış gibi ne bu tantana! Dünyanın çok daha büyük dertleri var. Mesela biz kadınlar olarak hergün öldürülüyoruz. Ama katillerimizin elini kolunu sallayarak gezmesi kimseyi twitterın bir hesabı kapatması kadar alakadar etmiyor?