Eski ABD Başkanı Donald Trump'ın bir süre önce yayına aldığı sosyal medya uygulaması Truth Social, bekleneni veremedi ve pek çok sorunla boğuşuyor...
Eski ABD Başkanı Donald Trump'ın bir süre önce yayına aldığı sosyal medya uygulaması Truth Social, bekleneni veremedi ve pek çok sorunla boğuşuyor...
Trump sözlerine 'Taliban Twitter'da büyük bir varlık gösterebilirken, en sevdiğiniz Amerikan başkanının susturulduğu bir dünyada yaşıyoruz' diye devam etmişti.
BBC Türkçe'nin haberine göre Trump'ın partisi olan Cumhuriyetçi Parti'den ismini vermek istemeyen bir yetkili de 'Neler olduğunu kimse bilmiyor' diyor.
O günden beri sorunun kısa sürede çözüleceğini ve Trump'ın 'kendi doğrularını' yazmaya başlayacağını bekleyenler var, ancak bunlar gerçekleşmedi.
Uygulamaya üye olabilmiş olanları ise biraz sessiz bir ortam bekliyor. Amerika'nın birçok büyük sağcı politikacısı, şimdilik bu uygulamadan uzak durmayı seçiyor.
Uygulamayı kullanabilmeyi bekleyenler ise görüşlerini Twitter'da paylaşıyor. Bir Twitter kullanıcısı 'Birkaç hafta önce kayıt oldum ve hâlâ bekleme listesindeyim' yazarken, bir diğeri 'Ben bekleme listesini aşıp uygulamaya girene kadar Trump yeniden başkan seçilir' diye espri yapıyor.
Bazıları yaşanan sorunun YouTube benzeri bir video paylaşım platformu olan ve Truth Social'la ortaklığı bulunan Rumble'dan kaynaklanıyor olabileceğini söylüyor.
Özellikle muhafazakarlar ve aşırı sağcılar arasında popüler olan Rumble'ın, Truth Social'ın altyapısının 'omurgasını' oluşturması bekleniyordu.
Diyelim ki uygulama sunucu (server) sorunu yaşıyor, peki bu neden haftalardır çözülemedi?
Trump'a yakın bir Cumhuriyetçi 'Bunu düzeltmek birkaç gün alırdı, haftalar değil' diyor.
'Başlangıçta ufak tefek sorunlar hep olur ama bunların bugüne kadar çözüleceğini tahmin ederdim. Görünen o ki hiç kimse bunun neden olduğunu anlamıyor'
Trump'ın yaşanan sorunlardan ötürü çok öfkeli olduğu belirtiliyor. Platformda Trump'ın yaklaşık 750 bin takipçisi var ancak o bile bir aydan uzun süredir hiç paylaşım yapmadı.
Trump son paylaşımını Şubat ayı ortasında yapmıştı: 'Hazır olun! En sevdiğiniz başkanınız çok yakında burada sizinle olacak'
Trump halâ bir sosyal medya yıldızı ve herhangi bir sosyal medya uygulaması onu geri almak için fazlasıyla çaba gösterebilir.
Ancak şu an için kendi uygulaması Truth Social bir utanca dönüşmüş durumda. Silikon Vadisi'nin ağır sikletleriyle boy ölçüşeceğini iddia eden uygulama, kendi ayakları üzerinde bile zor duruyor.