Domuz Eti Açıklaması Sonrası Köfteci Yusuf'un Adı Bakanlığın İfşa Listesine Alındı

Tarım ve Orman Bakanlığı, domuz eti kullanan Köfteci Yusuf'u “Sağlığı Tehlikeye Düşürecek Gıdalar” listesine ekledi. Köfteci Yusuf'un adının daha önce mahkeme kararıyla gizlendiği iddia edilmişti. 

Etlerinde domuz eti bulunduğu ortaya çıkan Köfteci Yusuf'un adı Tarım ve Orman Bakanlığı'nın taklit ve tağşiş ürünler listesine alındı.

Daha önce mahkeme kararıyla adını gizlettiği öne sürüler Köfteci Yusuf'un ismi listenin “Sağlığı Tehlikeye Düşürecek Gıdalar” bölümünde bulunuyor.

T24 isimli haber sitesinin yayınladığı raporlara göre, Köfteci Yusuf'tan 27 Şubat ve 7 Mart tarihlerinde alınan köfte ve döner numunelerinde domuz eti bulunmuştu.

Köfteci Yusuf'tan daha sonra yapılan açıklamada ise konu 'kumpas' olarak nitelendirildi. Açıklamada, "Ürünlerimizde asla domuz eti kullanılmamıştır. Numune alma sırasında hata yapılmıştır" ifadeleri kullanılmıştı. Açıklamanın tamamı şöyleydi: 👇

“Bize de çiğ üründen şahit numune bırakabilirlerdi. Çünkü biz tek merkezde üretim yapıyoruz. O ürünler tespit yapılan şubelerde üretilmedi. Bir olumsuzluk olsa tüm ürünlerimizde bulaş olurdu ve 280 şubemizde de benzer olumsuzluklarla karşılaşılırdı.

Bakanlık işleyişindeki teamüle göre olumsuz bir sonuç tespit edildiğinde sonuç derhal olumsuzluk tespiti yapılan iş yerine bildirilir. Ancak bu teamüle aykırı bir şekilde uzunca bir süre sonra bildirim şubeye değil merkezimize yapılmıştır.

Numune alma işlemleri esnasında bir çok teknik hata yapılmış olup bu hatalar yapılan analizlerin sonuçlarını gerçeklikten uzaklaştırmaktadır.

Dolayısıyla yapılan analiz sonuçlarının maddi gerçeği yansıtmadığı, bu sonuçların kötü niyetli kişilerin eylemleri neticesinde veyahut gen testi olarak bilinen uygulamalarla yapılan analiz testlerinde şirketimizin hiçbir dahili olmayacak şekilde oluşmuş bulaşı nedeniyle böyle bir sonuç çıktığı / çıkabileceği değerlendirilmektedir.

Bakanlığa ait gizli evrakların basına sızdırılmış olması sebebiyle müşterilerimizin, tedarikçilerimizin, çalışma arkadaşlarımızın ve markamıza gönül vermiş olan tüm dostlarımızın yoğun talepleri üzerine açıklama yapma gerekliliğimiz hasıl olmuştur.

Biz tüm gücümüz ve inancımızla bu karanlık kumpası açığa çıkartmak için çabalıyoruz.”

Sedat Peker'le Gündeme Gelen 'Köfteci Yusuf'a Çökme' İddianamesi: "Domuz Eti Haberlerini Yayalım"

Popüler İçerikler

'Prof. Dr.' Unvanlı Ebubekir Sofuoğlu: "İslam Hassasiyetiyle Yetiştirilseydi Namahrem Katille Tanışmayacaktı"
Köfteci Yusuf’tan Açıklama Geldi: “Analizler Gerçeği Yansıtmıyor”
Semih Çelik'in Babasının İfadesi Ortaya Çıktı: "16 Yaşından Önce Normaldi, Namaz da Kılıyordu"
YORUMLAR
10.10.2024

içimden bir ses bu şirketi birileri kasti olarak batırma derdine düştü gibi geliyor.

10.10.2024

Bunu yeni mi tespit ettiler? Hepsi biliyordu..

10.10.2024

Batsın gitsin diyenler olacak, olan yine işsiz kalacak garibana olacak. Bu ülkede adalet sadece kadın ismi gerisi boş

10.10.2024

Köftesini zaten sevmedim, 2 kez tavuğundan yedim domuz oraya girmemiştir umarım. Kafayı yedik günlerdir

10.10.2024

vedeterjan olacağız bu gidişle:p

10.10.2024

Ne eti yediğimiz belli değil. Memlekette güvenebileceğimiz hiçbir şey yok.

TÜM YORUMLARI OKU (28)