Doludan Korumak İçin Otomobiline Türk Bayrağı Seren Kişi Gözaltına Alındı

Fatih'te doludan korumak için otomobilinin üzerine Türk Bayrağı seren İstanbul Üniversitesi İlahiyat Fakültesi'nde 'tekniker' olarak görev yapan Hüsnü Y., 'Türkiye Cumhuriyeti Devletinin egemenlik alametlerini aşağılamak' suçundan gözaltına alındı.

Fatih'te İstanbul Üniversitesi İlahiyat Fakültesi'nde 'tekniker' olarak görev yapan Hüsnü Y. dolu yağışından korumak için otomobilinin üstüne Türk Bayrağı serdi.

Bir vatandaş o anları kaydederek Hüsnü Y.'ye böyle tepki gösterdi 👇

Hüsnü Y., 'Türkiye Cumhuriyeti Devletinin egemenlik alametlerini aşağılamak' suçundan gözaltına alındı. 

Emniyete götürülen Hüsnü Y., verdiği ifadede 'Art niyetli olarak yapmadım, sadece arabamı yağıştan korumak için yaptım' dedi. 

Öte yandan araca serilen Türk bayrağı, savcılık kararıyla polisler tarafından Hüsnü Y.'den alınarak emniyete götürüldü.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından başta İstanbul olmak üzere çevre iller için şiddetli dolu uyarısında bulunulmuştu.

Uyarıların ardından otomobillerinin zarar görmesini engellemek isteyen vatandaşlar, kendi imkanlarıyla önlemler almıştı. 👇

Dolu Uyarısını Duyunca Arabalarını Bebekler Gibi Sarıp Sarmalayan İstanbullulardan Takdire Şayan Taktikler

Popüler İçerikler

Dünyanın En Güzel 100 Kadını Listesine Türkiye'den 3 Ünlü Oyuncu da Girdi!
Kızıl Goncalar Naim'in Yıllar Öncesinin Efsane Dizisinde Oynadığı Ortaya Çıktı!
TikTok’ta "Karagül" Adıyla Açtığı Yayınlarla İnfial Yaratan Kadının Çocuklarını Devlet Korumaya Aldı!
YORUMLAR
Pasif Kullanıcı
09.10.2020

ne alaka simdi ceza vermek icin yer ariyorlar. ingilizler bayragindan don yapip giyiyor.

boş boş konuşma. kanunu bilmiyorsan aç öğrenn. Madde 7 – Türk Bayrağı, yırtık, sökük, yamalı, delik, kirli, soluk, buruşuk veya layık olduğu manevi değeri zedeleyecek herhangi bir şekilde kullanılamaz. Resmi yemin törenleri dışında her ne maksatla olursa olsun, masalara kürsülere, örtü olarak serilemez. Oturulan veya ayakla basılan yerlere konulamaz. Bu yerlere ve benzeri eşyaya Bayrağın şekli yapılamaz. Elbise veya uniforma şeklinde giyilemez. Hiçbir siyasi parti, teşekkül, dernek, vakıf ve yönetmelikte belirlenecek kamu kurum ve kuruluşları dışında kalan kurum ve kuruluşun amblem, flama, sembol ve benzerlerinin ön veya arka yüzünde esas veya fon teşkil edecek şekilde kullanılamaz. (2) Türk Bayrağına sözle, yazı veya hareketle veya herhangi bir şekilde hakaret edilemez, saygısızlıkta bulunulamaz. Bayrak yırtılamaz, yakılamaz, yere atılamaz, gerekli özen gösterilmeden kullanılamaz.

09.10.2020

Bu kişiler bayrağın sadece şov amaçlı bir ürün olduğunu düşünür. Bayrağın taşıdığı mana çoktur siyaset amaçlı şov amaçlı kullanılmamalıdır.Miting yapılıyor o biz bu bayrak için ölürüz filan sonra o bayrakları yere atıyorlar üstünde yemek yiyorlar.Bayrağa saygısızlıktır.Bayrağı böyle kullanmak da yanlıştır. Basit bir bez parçası gibi aracı korumak için sermek son derece yanlıştır.

09.10.2020

zaten kiyafet olarak giyilmesi bile yasak

09.10.2020

Tamam da amacı aşağılamak değilki

TÜM YORUMLARI OKU (23)