Dolardan Yeni Rekor: 3,41

Dolar, bu akşam yapılacak Ekonomi Koordinasyon Kurulu (EKK) ve yarın yapılacak Merkez Bankası Para Politikası Kurulu (PPK) toplantıları öncesinde 3.4155 ile tarihi rekorunu kırdı.

Güne 3.38 lira dolayında başlayan dolar 3.3885 lira ile 3.3980 lira seviyelerinde iken saat 17.00 sıralarında 3.4155’e kadar yükselerek tarihi rekorunu kırdı. İşlemlere 3.57 lira düzeyinde başlayan euro da bir ara 3.60 seviyesinde iken akşam saatlerinde 3.6017 düzeyine çıktı.

Doların yükselişi bizi nasıl etkileyecek diye soruyorsanız... 👇

Tane Tane İnceliyoruz: 15 Maddede Dolardaki Rekor Yükseliş Günlük Hayata Nasıl Yansıyacak?

Küresel piyasalardaki gelişmelerin yanında, Türkiye'deki artan iç politik gerginliklerin etkisiyle, geçen haftanın son işlem gününde lira karşısında art arda yeni rekor düzeylere tırmanan dolar 3.4069 liraya ve euro da 3.6011 lira ile yeni tarihi rekor düzeylere tırmanmıştı. Ardından Başbakan Binali Yıldırım başkanlığında düzenlenen EKK toplantısının etkisiyle dolar 3.37 - 3.37 ve euro da 3.57 - 3.58 aralığına çekilmişti.

Erdoğan Başkanlığındaki EKK Toplantısında Piyasalara Güven Mesajı

Hükümet tarafından dün akşam Başbakan Yıldırım başkanlığında toplanacağı ilan edilen ancak daha sonra iptal edilen EKK toplantısı, bu akşam Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın başkanlığında yapılacak. 

Çeşitli kurumların yaptıkları anket sonuçlarında, liranın büyük ölçüde zayıflamasına karşın, Merkez Bankası Para Politikası Kurulu'nun (PPK) Perşembe günü düzenlenecek toplantısında faizlerde ya 0.25 puanlık bir küçük artış olacağı, ya da değişiklik olmayacağı yönündeki beklentiler ağırlık kazanıyor.

Popüler İçerikler

Doğum Günü Pastasının Rengi ve Deseni Yüzünden Yanlış Anlaşılan Yasemin Sakalloğlu'ndan Açıklama Geldi
Yalı Çapkını Hayranları Ferit'i Görmek İçin Tekneyle Sete Gitti!
Bir Taksici Trafik Vardı Bahanesiyle Yolcuya Baskı Yaparak 50 TL Bahşiş Ücreti Çekti
YORUMLAR
23.11.2016

+ Hüloğ ya bizim ekonomi çok gelişmişti değil mi? - Hee evet döt gılı. + E o zaman bu Dolar nasıl oluyor da bu kadar çıkıyor? - Boşver döt gılı ben zaten hep 50 liralık benzin alıyorum. + He sıkıntı yok o zaman, Amerigalılar düşünsün.

23.11.2016

Suriyeli olsaydım Türkiyede bir dakika durmazdım ekonomisi yerle bir olmuş ülkede kim neden durur ki?

23.11.2016

Devlet köpek gibi beslediği için olabilir mi ? Evler, kredi kartları, ulaşım kolaylığı, bunların hiç biri Türk vatandaşına sağlanmıyor, kendilerinin bize sağlamış olduğu tek şey 900 lira olan asgari ücreti 1300 e çıkarmış olmaları, ki onun da bir kısmı vergilere gidiyor. kalanı ile de bir s*k yapamazsın çok afedersin. Ne ev alabilirsin ne de araba. ama suriyelilere bu olanak sağlanıyor, aylık mülteci maaşı falanda vardır bunların kesin... Uzun lafın kısası, devlet seni öküz gibi beslerken niye bırakıp gidesin ? gitmessin değilmi...

23.11.2016

Yılbaşına kadar bu kur 3,60'a dayanır diyorum. Neyse kriz olmadığı için rahat olabiliriz..

TÜM YORUMLARI OKU (17)