Dolar Yükseliyor, Asgari Ücret Eriyor! Daha Cebe Girmeden Kayıp Büyük

Yüksek enflasyon ve alım gücündeki kaybı telafi etmek için ikinci kez zamlanan asgari ücret yine daha cebe girmeden eridi. İlk açıklandığında 486 dolara tekabül eden rakam bugün itibarıyla 425 doların altını gördü.

Seçim döneminde Merkez Bankası’nın arka kapı satışları ile döviz kurlarını baskı altında tutan hükümet, 28 Mayıs sonrası ise ekonomi politikalarında önemli değişimler yapmıştı.

Piyasalar tarafından kabul gören Mehmet Şimşek'in ekonominin dümenine geçmesi sonrası rezerv satışları sınırlandırılmış, faiz artışlarına başlamış ve birçok yeni vergiyi hayata geçirmişti.

Üzerinde baskı kalkan kur ise hızlı bir yükseliş eğilimine girmişti. Seçimden önce 20’nin altında olan dolar/TL bugün 26,96 seviyesine gelerek yeni bir rekor kırdı. Aynı şekilde 28 Mayıs’tan önce 21,5’in altında olan avro/TL ise bugün 30 lirayı aştı.

Dolar kurundaki yükselişle birlikte ilk açıklandığında 486 dolara denk gelen asgari ücret ise daha cebe girmeden 425 dolara indi.

Asgari ücrette yüksek enflasyon nedeniyle yılın ikinci yarısı için bir artış daha yapılmıştı. 2 bin 896 lira zamlanan asgari ücret 8 bin 506 liradan 11 bin 402 liraya çıkmıştı.

Asgari Ücret Belli Oldu: Uzmanların İlk Tepkisi Ne Oldu? Dolar Hesaplamaları ve Diğer Maaşlara Etkisi
İçeriğin Devamı İçin Tıklayın

Popüler İçerikler

Bilim İnsanları Açıkladı: Mars, Bilinenden Çok Daha Uzun Süre Yaşanabilir Olabilir
Fenerbahçe - Galatasaray Derbisinde Kazanan Çıkmadı: 1-1
Zam Yapılmayacak! 'Bazı' Memurlara Kötü Haber: Tartışmalara Neden Olan 30 Bin TL Memur Zammı İptal Oldu!
YORUMLAR
18.07.2023

OOOOHHHHHHH

18.07.2023

Şimdi gitti para dileniyor... Suudi Arabistan kralına Togg hediye etmiş.. Sıcak para toplayıp geri dönecek... Sıçtık üzerine oturuyoruz..

18.07.2023

15 milyon mülteci/sığınmacı beslendiği sürece, sarayın uçuk harcamaları bitmediği sürece bu kriz düzelmez. Şimşek göreve gelmeden bu mültecilerin en az yarısının nasıl tasfiye edilmesini istemedi anlamadım. Bunların hepsi ekonomiye bir yük.

TÜM YORUMLARI OKU (18)