Dolar ve Euro Haftaya Sert Düşüşle Başladı

BDDK'nın cuma günü açıkladığı ticari kredi kullanım koşullarına ilişkin karar sonrası dolar ve euro haftaya düşüşle başladı. 

Cuma günü yüzde 4,56 düşen dolar bugün de yüzde 2,35'lik düşüş yaşandı. Dolar/TL 16.29, Euro/TL ise 17.22 seviyelerine geriledi.

BDDK, Cuma akşamı piyasalar kapandıktan sonra şirketlerin TL kredi kullanım koşullarını yeniden düzenledi. 

Düzenlemeye göre, ihtiyacından fazla döviz bulunduran şirketler TL kredi kullanmak için dövizi bozdurmak zorunda kalacak. 

Kurul kararına göre 15 milyon lira karşılığı, yani yaklaşık 908 bin dolar yabancı para nakit varlığı bulunan şirketler, aktifleri veya yıllık satış gelirlerinin yüzde 10'undan fazla yabancı para nakit varlığı tutuyorlarsa TL cinsi nakdi ticari kredi kullanamayacak.

BDDK'nın açıkladığı kararın detayları için 👇

BDDK'dan Ticari Kredilerde Hafta Sonu Düzenlemesi: Dolarda Piyasalar Kapandıktan Sonra Sert Düşüş!

Popüler İçerikler

Premier Lig Devinden Arda Güler'e Çılgın Teklif! Bonservis İçin 50 Milyon Euro Düşünülüyor
Diyanet İşleri Başkanlığı'ndan 'Audi A8' Savunması: 'İhtiyaç'
Öğretmen Olmak İçin Şartlar Değişiyor: Öğretmenler Artık Üniversiteden Sonra Atanamayacak!
YORUMLAR
27.06.2022

Piyasaya yapılan seçime dayalı dolaylı devlet mudehaleleri sonrası Türkiye derin bir iflasın eşiğine doğru gidiyor bence! Şirketler, bu son kararla birlikte; serbest ekonomi kurallarını terk etmiş 1930'lar tarzı baskıcı bir rejim ülkesinde gibi hissetmiş olabilirler zira hükümet resmen cuma mesai bitimlerinde kumpas kurup, pazartesi sonuç almaya çalışıyor ama bunun neticesi de çok kısa vadede daha yüksek enflasyon, ülkeden çıkmaya çalışan yeni şirketler ve uzun vadede ise derin yoksulluk olacaktır kanaatindeyim.

27.06.2022

Araplara nereyi sattılar acaba da dolar geldi.

27.06.2022

Yarına üç lira yükselir

TÜM YORUMLARI OKU (17)