BDDK'nın cuma günü açıkladığı ticari kredi kullanım koşullarına ilişkin karar sonrası dolar ve euro haftaya düşüşle başladı.
BDDK'nın cuma günü açıkladığı ticari kredi kullanım koşullarına ilişkin karar sonrası dolar ve euro haftaya düşüşle başladı.
BDDK, Cuma akşamı piyasalar kapandıktan sonra şirketlerin TL kredi kullanım koşullarını yeniden düzenledi.
Düzenlemeye göre, ihtiyacından fazla döviz bulunduran şirketler TL kredi kullanmak için dövizi bozdurmak zorunda kalacak.
Kurul kararına göre 15 milyon lira karşılığı, yani yaklaşık 908 bin dolar yabancı para nakit varlığı bulunan şirketler, aktifleri veya yıllık satış gelirlerinin yüzde 10'undan fazla yabancı para nakit varlığı tutuyorlarsa TL cinsi nakdi ticari kredi kullanamayacak.
Piyasaya yapılan seçime dayalı dolaylı devlet mudehaleleri sonrası Türkiye derin bir iflasın eşiğine doğru gidiyor bence! Şirketler, bu son kararla birlikte; serbest ekonomi kurallarını terk etmiş 1930'lar tarzı baskıcı bir rejim ülkesinde gibi hissetmiş olabilirler zira hükümet resmen cuma mesai bitimlerinde kumpas kurup, pazartesi sonuç almaya çalışıyor ama bunun neticesi de çok kısa vadede daha yüksek enflasyon, ülkeden çıkmaya çalışan yeni şirketler ve uzun vadede ise derin yoksulluk olacaktır kanaatindeyim.
Araplara nereyi sattılar acaba da dolar geldi.
Yarına üç lira yükselir