Dolar/TL Kuru 3,30'a Dayandı...

Donald Trump'ın ABD'nin 45. başkanı seçilmesinin ardından geçen hafta zirveyi gören Dolar/TL kuru, bu haftaya da rekor tazeleyerek başladı ve 3,30'a dayandı...

Amerikan hazine tahvili faizlerinde görülen sert yükseliş ile beraber dolar, gelişmekte olan ülkelerin para birimlerine karşı değer kazanıyor.

BBC Türkçe'nin haberine göre Türkiye'deki siyasi gelişmelere de paralel olarak Dolar/TL kuru haftaya 3,26'dan başladı, 3,2971'e kadar çıkarak rekor tazeledi.

Böylelikle Türk Lirası bugün gelişen ülkeler arasında dolara karşı en çok değer kaybeden para birimi oldu.

Kurtulmuş: 'Endişelenecek bir durum yok'

Öte yandan Bakanlar Kurulu toplantısı sonrası düzenlediği basın toplantısında doların değer kazanmasına da değinen Başbakan Yardımcısı ve Hükümet Sözcüsü Numan Kurtulmuş, 'endişelenecek bir durum olmadığını' ifade etmişti.

'Derik Saldırısının Ana Failleri Yakalandı'

Kurtulmuş, 'Bu dönemin şartları ortadan kalktıktan sonra Türk parası gerçek durumuna tekrar gelecektir. Yani belli bir seviyenin altına ineceğini ifade etmek isterim. Telaşlanacak, korkacak, endişelenecek bir durum olmadığını söylemek isterim' demişti.

Popüler İçerikler

Kıvanç Tatlıtuğ Yok Biz Şok: Dünyanın En Yakışıklı 100 Erkeği Listesinde Türkiye'den 5 Ünlü Oyuncu Var!
'Skibidi Bop' Şarkısıyla Dans Ederek Çiftçi Hayatından Milyoner Hayatına Adım Atan 'Göbek Reis' Aslında Kim?
Dilan Polat Tahliye Olabilir! Avukatı Başvuru Yaptı, Dilan Polat Adli Tıp Kurumu’na Sevk Edilecek
YORUMLAR
14.11.2016

koskoca cumhurbaşkanı danışmanına soruyorlar dolar kurunu, dediği şu: '' dolardaki artış ekonomimizin iyiye gittiğini gösteriyor'' dedi düşünün artık.... ayaklar baş olursa dolar 4 de olur 5 de

14.11.2016

daha neler diyorlar neler ""hadi biz saftık kılıçdaroğlu yargılanmalı" mı dersin, yeni türkiye diyorlar arkadaş yeni ediği sinan meydanın dediği gibi aslıda eski osmanlı tarzına döndürmek istiyorlar

Pasif Kullanıcı
14.11.2016

hep de bu akgöt ler 2001 e ağızlarını doladılar amk. şuan hükümet 2001 de konular vergilerin ekmeğini yiyor. hani ötv geçiciydi. üstüne bir de zam yapıyor şerefsizler.

14.11.2016

2015 Aralık ayında 100 Dolar=3750 Tayland Bahtı=292 TL. 14 Kasım 2016 100 Dolar=3550 Tayland Bahtı=330 TL . Yani TL sadece Dolar karşısında değil tüm para birimleri karşısında değer kaybediyor. Bu saatten sonra Wall Street`de ki bebelerin kar satışları için kısa süreli anlık sert inişler olabilir ama her indiğinde indiği yerden daha yükseğe sıçrayacaktır. Bu spekülasyondan çok keriz silkelerler dikkat edin forexde kaldıraça fazla girmeyin. Çok şükür ben Ulu Önder`in 6 Mart 2015 tarihinde kur 2,5962 iken "dolara yatırım yapan yaya kalır" açıklamasından sonra "reis diyorsa vardır bir bildiği" deyip evi arabayı satıp dolara bastım Allah razı olsun kendisi para konularında bugüne kadar beni hiç yanıltmadı. 14 Kasım 2016 tarihi itibari ile bugün kur 3,2958. Emeği geçen herkese sonsuz teşekkürler.

TÜM YORUMLARI OKU (36)