Dolar Ne Kadar Oldu? 11 Aralık Euro ve Dolarda Son Durum...

Doların uluslararası piyasalardaki zayıf seyrine rağmen TL, ABD’nin kısa süre içinde Türkiye’ye dar kapsamlı da olsa yaptırım başlatacağı haberinin ardından yüzde 1’e yakın kayıpla 7.92’yi aştıktan sonra güne az bir düşüşle başladı. Her an açıklanabileceği bildirilen yaptırımlara Türkiye tarafından verilecek yanıt ve ABD’den gelmesi olası ileriye dönük mesajlar izlenecek. Ayrıca AB liderler zirvesi sonrası açıklamalar da takip edilecek. Haftanın son işlem gününde piyasalarda durum ne olacak, dolar yükselecek mi merak ediliyor. Gelişmeler karşısında euro kurunun durumu da ne olacak merak konusu. İşte 11 Aralık dolar ve euroda son durum.

Reuters ajansının dünkü haberinde, ABD’li yetkililer ABD’nin kısa süre içinde Türkiye’ye Rusya’dan aldığı S-400 füzeleri nedeniyle yaptırım uygulayacağını bildirmişti.

ABD'de, Türkiye'ye bazı yaptırımları da içeren Ulusal Savunma Yetkilendirme Yasa Tasarısı ile ilgili gelişmelerin de yatırımcıların odağında bulunduğunu ifade eden analistler, yeni tip Kovid-19 aşısına ilişkin haber akışının yanı sıra jeopolitik ve siyasi gelişmelerin de gündemdeki yerini koruduğunu dile getirdi. Tüm bu gelişmeler karşısında kurların durumu ne olacak merak ediliyor. Dolar Ne Kadar Oldu? 

Yaptırımlar ve aşı haberlerinden sonra döviz kurlarındaki dalgalanmalar vatandaşları meraklandırıyor. Bugün sabah saat 11.00 itibariyle dolar/TL 7.95'de, euro/TL ise 9,64 civarında işlem görüyor.

AB Zirvesi Takip Ediliyor.

Reuters ajansının dünkü haberinde, ABD’li yetkililer ABD’nin kısa süre içinde Türkiye’ye Rusya’dan aldığı S-400 füzeleri nedeniyle yaptırım uygulayacağını bildirmişti.

Her an açıklanabileceği belirtilen yaptırımlar Cumhurbaşkanlığı Savunma Sanayi Başkanlığı (SSB) ve SSB Başkanı İsmail Demir’i kapsarken, bazı analistlerin belirttikleri çok daha ağır ekonomik yaptırım olasılıklarına kıyasla dar çerçeveli kalıyor.

Diğer taraftan Türkiye’nin Akdeniz’de doğalgaz aramasından dolayı yaptırım uygulanmasını ele alan Avrupa Birliği liderleri, dün akşam çalışma yemeğinde Türkiye’ye, sondajdan sorumlu kişi veye kurumlara uygulanacak şekilde yaptırım başlatılması için hazırlık yapılması üzerinde mutabık kaldı. Ancak liderler yaptırımları daha önce belirttikleri gibi bu ay değil, martta başlamasında uzlaşmış görünüyorlar. Zirve sonrası açıklama henüz yapılmadı.

Popüler İçerikler

Narin Güran Cinayetinde Yeni İddialar Yeni Detaylar: 'Eczaneden Ertesi Gün Hapı Aldılar' İddiası!
Galada Sarılarak Poz Verdiler: Arda Güler ve Sevgilisi Duru Nayman İlk Kez Birlikte Görüntülendi
Gülben Ergen’den Narin Güran Cinayetinin Şüphelilerinden Anne Yüksel Güran’a Çok Sert Sözler