Dolar Ne Kadar? 1 Euro ve Dolar Kaç TL Oldu? Dolar Dalgalanmaya Devam Ediyor! İşte 21 Aralık Rakamları...

Dolar kuru hafta kapanışında gerileme yaşayarak 7,70 lira seviyesinin altına inmişti. ABD Merkez Bankası (Fed) toplantısı ile dolar tekrar hareketlendi. Doların geçen haftaki hareketliliği merakta bıraktı. Dolar önceki kapanışını 7,68 liradan yaptı. Aynı şekilde euro ve İngiliz Sterlini de önemli kayıplar yaşamıştı. Yeni haftaya hareketli başlayan döviz kurlarının gün içinde nasıl seyredeceği merak ediliyor. Günlük dolar değerlendirmesi yapan birçok uzman tahminlerini paylaşmaya devam ediyor. İşte 21 Aralık döviz kurlarındaki güncel durum...

Küresel piyasalar, haftaya Kovid-19 virüsünün mutasyon riskinin neden olduğu endişelerle başlarken piyasalarda belirgin bir riskten kaçış görülürken dolar/TL de haftaya sınırlı yükselişle başladı. Geçen haftayı 7.68 seviyelerinde tamamlayan dolar kuru yeni haftaya nasıl başladı merak ediliyor. 

Diğer yandan ABD teşvik yasasının metni ise hala yazılıyor. Ancak Senato Çoğunluk Lideri Mitch McConnell, yasasının Temsilciler Meclisi ve Senato'da geçmesi için gereken iki partili zeminin oluştuğunu belirtti. ABD tarihindeki en büyük ikinci kurtarma paketine ilişkin oylamanın Pazartesi günü yapılması bekleniyor.

Yeni yıla az bir zaman kalırken bu gelişmelerden sonra döviz kurlarındaki dalgalanmalar vatandaşları meraklandırıyor. Bugün sabah saat 17.30 itibariyle dolar/TL 7.68'de, euro/TL ise 9,38 civarında işlem görüyor.

İngiltere'nin birçok kısmının kapatılmasına neden olan yeni corona virüs dalgasına yönelik endişelerle küresel piyasalarda belirgin bir riskten kaçış görülürkendolar/TL de haftaya sınırlı yükselişle başladı.

Türkiye, İngiltere'de tespit edilen yayılma hızı daha yüksek Kovid-19 nedeniyle bu ülke ve Danimarka, Hollanda ve Güney Afrika'dan uçuşların geçici olarak durdurulduğunu açıkladı. Küresel piyasalarda dolar, birçok ülkenin karantina uygulamalarını sıkılaştırmasının artından yatırımcıların güvenli gördükleri dolara yönelmeleri sonucu değer kazandı. Dolar endeksi geçen hafta perşembe günü nisan 2018'den beri ilk kez 89.723 seviyesine geriledikten sonra bugün yeniden 90.461'e yükseldi.

Londra'da ve İngiltere'nin güneydoğu kısmında tam karantinaya geçmesiyle birlikte16 milyondan fazla İngiliz evde kalacak. Bazı Avrupalı ülkeler İngiltere'ye seyahat sınırlamaları için adım atıyor. ABD'de Moderna Inc.'in yeni onay alan Kovid-19 aşısı ile aşılamanın Pazartesi günü başlaması bekleniyor.

Piyasaların Gözü İse Merkez Bankasında

Haftanın en önemli gündemi ise perşembe günü açıklanacak Merkez Bankası faiz kararı olacak. Yılın son toplantısında faizin 150 baz puan artırılması bekleniyor.

Goldman Sachs son yayımladığı raporunda Merkez'den 200 baz puan faiz artışı ile politika faizini yüzde 17'ye yükselteceğini öngördü.

Merkez Bankası Para Politikası Kurulu, kasım ayı toplantısında politika faizini 4,75 puan artırarak yüzde 15'e yükseltti.

Para piyasaları bu hafta Merkez Bankası’nın (MB) alacağı faiz kararına odaklanacak. 24 Aralık’ta toplanacak Para Politikası Kurulu’nun (PPK) faiz artırmasına kesin gözü ile bakılıyor. Enflasyonun kasım ayında yüzde 14.03’e yükselmesiyle birlikte ekonomi yönetiminin verdiği sinyaller piyasalarda yeni bir faiz artışına gidileceği beklentilerini kuvvetlendirdi.

Popüler İçerikler

Polis Memuru Şeyda Yılmaz’ı Şehit Eden 19 Yaşındaki Katil Yunus Emre Geçti Tutuklandı
Sima Tarkan'ın İtalya Düğününün Şık ve Rüküşlerini Sizin Oylarınızla Seçiyoruz!
Vefatından İki Gün Önce Armağan Çağlayan'ın Programına Konuk Olan Metin Arolat'ın Sözleri Gündem Oldu