Dolar Kurundan Telefonlarını Pamuklara Saranlar: iPhone'ların Bataryası Nasıl Daha Uzun Ömürlü Kullanabilir?

Eskide kaldı artık o sık telefon değiştirmeler. Yeni modellere göz atıp alma fikrine kapıldığınızda ne demek istediğimizi daha iyi anlayacaksınız. Mevcut dolar kurunun hepimize öğrettiği bir şey varsa o da eldeki teknolojik cihazlara gözümüz gibi bakmak. Alabileceğiniz bütün koruma önlemlerini üst düzeye çıkarın! Maazallah başlarına bir şey gelse günahı büyük. Hele de telefonunuz iPhone ise pamuklara sarsanız yeri. Batarya ömrünü uzatmakla işe başlamak isteyenler toplansın. iPhone telefonların bataryasını nasıl daha uzun ömürlü kullanabileceğinizi açıklıyoruz.

Biri sizi "her zaman" gözetlemesin!

Telefonun sürekli sizi izlemesine gerçekten gerek var mı? Kullandığınız uygulamalar bazen konum verilerinize erişmek isteyebilir. Böyle durumlarda genellikle konum servislerini kullanmak için iPhone sizden izin ister. İzin verirsiniz ama daha sonrasında konum servisini kapatmayı unutursunuz. Haliyle arka planda telefonunuz da sizi izler durur. Bu durum hem güvenlik hem batarya ömrü açısından telefonunuza zarar verebilir. Bu nedenle konum ayarlarınızı yalnızca kullanacağınız zamanlarda açmayı tercih edebilirsiniz. Telefonunuzda “Ayarlar > Gizlilik > Konum” servisleri kısmına girerek bu düzenlemeleri yapabilirsiniz.

Ekran parlaklığının geceyi aydınlatmasına gerek var mı?

Ekran bir açılıyor ki sanki geceyi aydınlatan ateş böceği! Yapmayın etmeyin, bataryanıza da yazık. Batarya ömrünü en çok etkileyen etmenlerden biri ekran parlaklığı kullanımınız. Ayrıca çok parlak kullanım gözlerinize de zarar verebileceğinden ortalama bir parlaklık ayarı hem siz hem telefonunuz için daha sağlıklı. “Ayarlar > Ekran & Parlaklık” sekmesi altından bu ayarı düzenleyebilirsiniz.

Otomatik güncelleştirmeleri kapatın!

Bazen durup dururken bir bakıyorsunuz ki telefonunuz çeşitli güncellemeler yapıyor. Hadi sistem güncellemeleri anlaşılabilir fakat uygulamalar neye göre kendini güncelliyor? Hayır, biz belki yenilik sevmiyoruz canım kime sordun? İşte bu otomatik güncellemeler pil kullanımını ciddi etkileyen unsurlardan biri. Kapatmanızda ya da dönem dönem ihtiyaç duydukça güncellemenizde fayda var. “Ayarlar > iTunes & App Store” seçeneklerinden otomatik güncellemeleri kapatarak güç tasarrufu sağlayabilirsiniz.

Güç modunuz düşük, enerjiniz yüksek olsun!

Telefonunuzun şarjı azaldığında otomatik olarak geçtiği güç modu, aslında tüm arka plan uygulamalarını kapatarak minimum güçle telefonunuzun çalışmasına yardımcı oluyor. Aslında batarya ömrünüzü yükseltmek için sizin yapmak istediklerinizin tamamını arka planda otomatik olarak kendi yapıyor. Bu nedenle her zaman olmasa da bildirim ve uygulamalara çok fazla ihtiyaç duymadığınız zamanlarda telefonunuzu güç modunda kullanarak batarya ömrünüzü artırabilirsiniz. “Ayarlar > Pil” sekmesiyle düşük güç moduna erişebilirsiniz.

Arka plan uygulamalarını kontrol edin.

Telefonunuzun bataryasını en fazla harcayan uygulamaları tespit ederek kullanımlarını azaltabilir veya arka planda otomatik olarak çalışmalarını engelleyebilirsiniz. Bunun için “Ayarlar > Pil” kullanımı sekmesinden hangi uygulamanın ne kadar güç harcadığını kontrol edebilirsiniz. Bazı uygulamalar telefonunuzda ciddi güç harcayabiliyor. Bu tarz uygulamaları eğer çok kullanmıyorsanız telefonunuzdan kaldırmayı düşünebilirsiniz. Çok kullandığınız uygulamalardan biriyse de uygulamayı her kullanımdan sonra kapatarak arka planda çalışmasını engelleyebilirsiniz.

Widgetları kullanmadığınızı biliyoruz, kaldırın gitsin!

Widgetlar, telefonların çoğunda bulunuyor fakat genellikle kullanılmıyor. Kullanmadığınız her şeyi telefonunuzdan kaldırmayı tercih edin. Widgetlar her ne kadar çok güç harcamıyor olsalar da bu hiç harcamadıkları anlamına gelmiyor. Az bir tasarruf sağlasa dahi kullanılmayan widgetların kaldırılması batarya ömrünüz için faydalı olacak.

Bluetooth'u ve Wifi'yi kullanmadığınızda kapatın.

Eskiler boşuna “Lüzumsuzsa kapat!” dememiş. Sosyal medyadan gelen bildirimleri anlık görmek ve bu nedenle de Wifi’nin hep açık kalmasını istediğinizi biliyoruz. En azından arada bir kapatın da dış dünyayla bağınız olsun! Bluetooth'un zaten sürekli açık kalmasının ne anlamı var anlamış değiliz. Devir tasarruf devri, gerçekten de lüzumsuzsa hemen kapatın.

Uçan kaçan duvar kâğıtlarından uzak durun!

Bu kadar şey anlatıyoruz, hâlâ daha hareketli duvar kâğıdı kullanıyor olamazsınız değil mi? Eğer kullanıyorsanız lütfen bu okuduklarınızı unutun ve öncelikle duvar kâğıdı devriminizi yaparak işe başlayın! Hareketli duvar kâğıtları ciddi güç harcayarak batarya ömrünüze zarar veriyor. Üstelik ekranınızı her açtığınızda çalışacağı için bu zararı gün içerisinde pek çok kez yineliyor. Bu nedenle hareketli duvar kâğıtları yerine sabit görselleri tercih etmeye çalışabilirsiniz.

'Her İşin Üstesinden Gelirim, Sadece Yardıma İhtiyacım Var' Diyenler İçin Kullanışlı Motivasyon Uygulamaları
Belge Taramak için Tarayıcıya İhtiyacınız Yok, Telefonunuz Yeter!
Yeni Teknolojilerle Tanışmak İsteyenlere: E-imza Başvurusu Nasıl Yapılır?
E-Ticarete Girmek İsteyenlere: Online Pazar Yerlerinde Satış Nasıl Yapılır?

Popüler İçerikler

"Bir Evim Varsa Onun Sayesinde": Hakan Meriçliler'den Vural Çelik Tartışmasında Gülse Birsel'e Büyük Destek!
Türkiye Kaçıncı Sırada? Bir Ankete Göre En Güzel Kadınların Bulunduğu Ülkeler Açıklandı
İki Torunlu Mücevher Kralı 30 Yıllık Eşinden Genç Sevgilisi İçin Tek Celsede Boşandı