Dolar 7,26'yı, Euro 8,62'yi Gördü: TL'deki Ciddi Değer Kaybı İçin Ekonomistler Ne Diyor?

Dolar, Türk lirası karşısında uzun bir süredir 6,85 seviyesinde işlem görürken, dün 7 TL'yi, bugünse 7,26 TL'yi geçti ve tarihi zirvesine yaklaştı. Euro ise, 8,62 TL ile tarihi zirvesini gördü.

Yaşanan yükseliş, gram altın ve diğer yatırım araçlarında da TL'nin ciddi bir değer kaybı yaşamasına neden oldu. Gram altın 477 TL'yi, çeyrek altının satış fiyatı ise 811 TL'yi geçti. 

Dolar, karşısında 7,26 seviyesini gördü

Yaklaşık 3 aydır, 6,8 seviyesinde ilerleyen Dolar/TL kuru, 7,26 seviyesini test etti. 

Londra swap (takas) faizi piyasasında, gecelik faizi yüzde 1000'lerin üzerine çıkarılan ve satış baskısı kırılmaya çalışılan TL, ABD dolarına karşı yüzde 3'e yakın değer kaybetti.

Euro 8,62 TL ile tarihi zirvesinde

Son günlerde, Dolar karşısında da yükselişini sürdüren Euro, 8,62 TL seviyesini geçerek 9 TL'ye yaklaştı.

Çeyrek altının satış fiyatı 810 TL'nin üzerinde

Gram altının fiyatı, dolardaki artışın da etkisiyle 477 TL'nin üzerine çıkarken, çeyrek altının satış fiyatı 811 TL oldu. Alış fiyatı ise 787 TL seviyesinde.

Peki ekonomistler, TL'deki ciddi değer kaybı için ne dedi?

Popüler İçerikler

Öğretmen Olmak İçin Şartlar Değişiyor: Öğretmenler Artık Üniversiteden Sonra Atanamayacak!
İlk Buluşmada Alman Usulü Hesap Ödediği İçin Buluştuğu Kişinin Cimriliğinden Dem Vuran Kadın Tartışma Yarattı
Cezaevinde 37 Kiloya Düşen Nihal Candan İçin Tahliye Kararı Verildi
YORUMLAR
06.08.2020

Z kuşağı kardeşlerime söylüyorum biz Nike mağazasına girerdik en beğendiğimiz ayakkabıyı alır çıkardık sizler Nike mağazalarına girince aileniz kredi çekmek zorunda kalacak alamayacaksınız diğer ülkelerdeki yaşıtlarınızla aynı konforu yaşayamayacaksınız bir bilgisayar oyununa bin lira vereceksiniz bir oyun konsoluna 8 9 bin lira vereceksiniz harçlığınız düşük olacak o yüzden ileride yapılacak seçimde size bu hayatı reva görenlerle hesaplaşın

yok abi hâlâ bunları savunan yaşıtlarım var

06.08.2020

ekmeği dolarlamı alıyok diyen zırcahil gerizekalılar sürüsü oldukça dolar 20 tl olur bu millet yine gider bunları iktidar yapar ulan anketlerde cumhur ittifakı %42 gösteriyor hala bunlara bu kadar oy veren çıkıyorsa yazıklar olsun size be ne diyeyim asıl hain sizsiniz

06.08.2020

Düşünün! Şu an yabancı ülkelerle yaşanan ufak tefek sıkıntılar dışında savaş yok - afet yok - yaptırım yok - ambargo yok - terör yok - o altına sığındıkalrı GEZİ yok - darbe yok ona rağmen TL'nin değer kaybına bakın. O ekmek kuyruklarına girilen Türkiye döneminde bile böyle ağır bir ekonomik kriz yoktu. Savaş coğrafyalarında, işgal altındaki ülkelerde, açlık ve sefaletle uğraşan ülkelerde bile böyle bir değer kaybı yok.

06.08.2020

virüs var hacı onu bahane ederler, ayasofyada açıldı, şimdi kışa bi erken seçim koyarlar sonra tekrar gelip kaldıkları yerden devam ederler

TÜM YORUMLARI OKU (89)