Dolandırıcılıkta Yeni Yöntem! Teknik Servis Desteği ile Geliyorlar

Siber dolandırıcılık yöntemleri gün geçtikçe şekil değiştiriyor. Dolandırıcılar teknoloji şirketlerinin sahte teknik servis elemanı gibi davranarak bilgi ve para çalmayı hedefliyor. Sosyal medya, cep telefonundaki SMS mesajları, sahte teknik destek telefon görüşmeleri ve sahte alışveriş siteleri gibi sayısız yöntem kullanan siber dolandırıcıların yeni taktiği pes dedirtti.

Dolandırıcılar bu sefer de bilinen teknoloji şirketlerinin sahte teknik servis elemanı gibi davranarak tüketicilerin kimlik bilgilerini ve paralarını çalmayı amaçlıyor. Kendilerini sahte teknik servis elemanı olarak tanıtan dolandırıcıların genellikle yaşlı tüketicileri hedef aldığını belirten Güvenlik Uzmanı Alev Akkoyunlu, uzaktan bilgisayara erişim izni ya da telefona gelen iki faktörlü doğrulama SMS’ini elde etme gibi amaçlarla kullanılan bu yöntemle cihaza ve hesaplara erişilmeye çalışıldığını belirtti.

Sahte teknik servis dolandırıcılığının 4 belirtisi

Sahte teknik servis dolandırıcılarının, özellikle internet ve cihaz kullanımında yeterince bilgiye sahip olmayan yaşlı kişilere ulaştığını aktaran Akkoyunlu, bilinen şirketlerin isimlerini kullanıp karmaşık ve teknik bir dille yaşlı internet kullanıcılarıyla iletişime geçen dolandırıcıların, bilgisayar ve telefonlar dahil olmak üzere tüm cihazlar ile ilgili acil bir desteğe ihtiyacın olduğuna kullanıcıyı inandırdığını dile getirdi.

Alev Akkoyunlu, teknik servis dolandırıcılığının 4 yaygın belirtisine yönelik şöyle konuştu: “Korku ve aciliyet hissi yaratılıyor. Cihazlarda mavi ekran beliriyor. Bilgisayarınızda, telefonunuzda veya tabletinizde bir virüs veya başka bir kötü amaçlı programın cihazınıza bulaştığını belirten bir açılır pencere veya mavi ekran belirir. Bir linke tıklamaya ya da uygulama indirmeye yönlendiriyor. Sizinle iletişime geçen kişi, teknik yardım veya güvenlik yazılımı almak için hemen ücretsiz bir numarayı aramanızı veya bir bağlantıya tıklamanızı ister. Dilbilgisi hataları yapılıyor. Çoğu zaman sizinle iletişime geçen dolandırıcı yazışma dilinde birçok dil bilgisi hatası yapar ve kelimeler özensiz seçilmiştir.”

Popüler İçerikler

Polis Memuru Şeyda Yılmaz’ı Şehit Eden 19 Yaşındaki Katil Yunus Emre Geçti Tutuklandı
Polis Memuru Şeyda Yılmaz'ı Şehit Eden Katil, Adliyeye Çöp Poşeti ve Hayvan Taşıma Aracıyla Sevk Edildi
Derbiyi İzlemek İçin Nişan Atan Fenerbahçe Taraftarı Viral Oldu
YORUMLAR
24.08.2022

Haber de dolandırıcılar yaşlılara sahte teknik servis diye tanıtıyor yazıyor. Keşke editör yayınlanmadan bir kere okusaymış ama zahmet olur filannn

25.08.2022

Bana da aylardır globalsatis diye bir yerden mesaj geliyor güya dosyam varmış icraya düşmüş cart curt.Yersen :)

SEN DE YORUMUNU PAYLAŞ