Dolandırıcıdan İş Teklifi Alan Kız! Genç Kızı Dolandırmaya Çalışırken Sert Kayaya Çarptı

Burdur'da üniversite öğrencisini arayarak dolandırmak isteyen dolandırıcı, genç kızı dolandıramayacağını anladığında kıza ‘sizi de avukat yapalım' teklifinde bulundu. Genç kız tüm kimlik bilgilerinin dolandırıcının elinde olduğunu anlayınca ne yapacağını şaşırdı.

İşte 22 yaşındaki öğrenci ile dolandırıcı arasında geçen telefon konuşması:

"Bizi dolandırmaya çalıştığının farkındaydık, biz de onları dolandıralım dedik"

Burdur'da üniversite öğrencisi Elif Manış'a (22) geçtiğimiz günlerde dava dosyasının olduğuna dair bir mesaj geldi. Manış bu mesaj üzerine E-Devlet'ine girerek adına açılmış bir dava olup olmadığını kontrol etti. Daha sonrasında mesajın dolandırıcılar tarafından atıldığını anlayan Manış, mesajda yazan numarayı arayarak durumu sormak istedi. İlk olarak dolandırıcılar genç kızı ikna etmeye çalışırken ikna edemeyeceklerini anladıklarında telefonu kapatmak yerine sohbet etmeye başladı. Dolandırıcılar, Manış'a 'seni de avukat yapabiliriz' diye teklifte bulunurken daha sonrada genç kızla tanışmak istediğini söyledi. Bu anları kayıt altına alan Elif Manış, yaşadığı olayı sosyal medya hesabından paylaştı.

Kayıt altına aldığı telefon konuşmasında karşısındaki kişinin ilk olarak çok ciddi olduğunu belirten Manış, 'Hatta biz dolandırıcılara karşı rol yapmaya çalıştık. O anda da sanki gülme sesi gibi bir ses geldi. Bizimle dalga geçer gibiydi. Biz sonrasında onun dolandırıcı olduğunu ifade ettiğimizde de bize farklı tekliflerde bulunmaya başladı. 'İsterseniz sizi de avukat yapabilirim, sizinle tanışalım, siz çok akıllı birine benziyorsunuz' şeklinde konuştu. Konuyu biraz da telefon sapıklığına çevirmeye başladı. Bu durum karşısında biz arkadaşlarımızla beraber büyük bir şaşkınlık yaşadık' ifadelerini kullandı.

Yol Yok, Sinyal Yok, Telefon Yok: Cennet Gibi Adada Mağarada Kalıyorlar!
Tahtın Sahibi Fenerbahçe Maçı: 22 Ocak Perşembe Reyting Sonuçları Açıklandı
İçeriğin Devamı İçin Tıklayın

Popüler İçerikler

Ajda Pekkan'ın Kardeşi Semiramis Pekkan'dan Babası Hakkında Korkunç İtiraf!
Sadettin Saran Yasa Dışı Bahis Sitesi Reklamı İddiasıyla Çıktığı Mahkemede Aylık Gelirini Açıkladı
İzmir'de Menzil Şeyhinin Toplu Tövbe Görüntüleri Gündem Oldu
YORUMLAR
23.01.2026

Beka sorunu iki tane proje partisi sayesinde kimlik bilgilerimiz ortalıkta geziyor.

23.01.2026

bunlar özellikle Suriyeli sığınmacılar adına açılmış boş kimlik bilgisi ile alınan hatlar dolandırıcı genelde bu yönetimi kullanır. lütfen oltaya gelmeyin. hiç Bir dava dosyası mobil ile bağlantılı olarak görülmez şifre ve mobil onay vermeyin. 🙏🏻🙏🏻

23.01.2026

Kullanmadığım ve kuzenimin kızına verdiğim hattı geçen sene kendi üzerine devrettik. Devirden 6 ay sonra "dava dosyanızın son günüdür" şeklinde mesaj gelmiş bana! Numara olarak belirli bir tarihten sonra numaranız yeniyse buna sahip değiller. Henüz tabii!

23.01.2026

Korkup düşen bir sürü mağdur oldu ve işin kötüsü olmaya devam ediyor demek halen yıllardır sürdüğüne göre bu tezgah… Hemen panikle para göndermeden önce E-devlet>uyap vatandaş portala girin sorgulayın dava dosyanızın olup olmadığını gerçeği kendiniz göreceksiniz henüz düşmedi oraya düştükten sonra geri dönüş olmaz parayı gönder kapatalım diyebilirler öyle bir uygulama kesinlikle yok sisteme düşmeden kimse sizi aramaz… Gelsin evde bekliyorum bir gönderin görelim gerekirse yatarım tatil olur diyin zaten kendileri kapatıyor 😅😅

SEN DE YORUMUNU PAYLAŞ