Dokuz İşçinin Elini Kaybettiği Fabrikaya Öyle Bir Reklam Panosu Yerleştirildi ki İnsanlığımızdan Utandık!

Gaziantep'teki bir fabrika, son sekiz yıl içinde dokuz işçinin elini kaybetmesi nedeniyle 'mezbaha' olarak anılmaya başladı. Bu durum, fabrikanın girişine yerleştirilen reklam panosuyla daha da vahim bir hal aldı ve 'pes' dedirtti. Bu durum, iş güvenliği konusundaki ciddiyetsizliği ve ihmali gözler önüne sererken asılan pano insanlığımızdan da utandırdı.

Gaziantep'te son on yılda 427 işçinin iş kazalarında hayatını kaybettiği belirtildi. İşçi Sağlığı ve İş Güvenliği (İSİG) Meclisi tarafından açıklanan 'Gaziantep İş Cinayetleri Raporu'na göre bu trajik durumun yaşandığı yerlerden biri de Gaziantep'in hızla büyüyen firmalarından Akınal Tekstil.

Bu firma, İstanbul Sanayi Odası'nın "500 büyük sanayi kuruluşu" listesinde yer alıyor ve Saim ve Suat Akınal kardeşlere ait Akınal Sentetik Tekstil ve Koza Polyester adlı iki şirketi bünyesinde barındırıyor.

Akınal Sentetik Tekstil'de son 8 yılda en az 9 işçi ellerini kaybetti, bir işçi ise yaşamını yitirdi.

Ali Zorkuşçu adlı işçi, 8,5 yıl çalıştığı Akınal Sentetik'te bu yılın ocak ayında sol elini makineye kaptırdı ve eli kurtarılamayarak ampute edildi. Ali, yaşadığı bu acı olay sonrası "Fabrika değil mezbaha burası" şeklinde tepkisini ortaya koydu.

2017 yılında ise 21 yaşındaki Halil Tapar adlı genç bir işçi ise sarıcı denilen makinenin silindiri arasında sıkışarak hayatını kaybetti.

Ali Zorkuşçu (solda) - Halil Tapar hayatını kaybetti (sağda)

Akınal Tekstil'in bulunduğu Gaziantep (OSB) girişinde billboardlarda yer alan reklam ise pes dedirtecek türden. Reklam panosunda “El cerrahisi 7/24 yanınızdayız” yazıyor.

İlginizi çekebilir:

Türkiye'nin Kanayan Yarası: Bir Çocuk İşçi Daha Hayatını Kaybetti
Ankara'da Feci Kaza: Üzerine Vinç Direği Devrilen İşçi Hayatını Kaybetti
İnsanlık Tarihinin Şu Ana Kadar Yaşadığı En Korkunç 5 Nükleer Kaza

Popüler İçerikler

Fenerbahçe Kadın Voleybol'un Genç Yıldızı Duru Türknas'ı Yakından Tanıyalım!
Nasip Olur mu Be? İstanbul Boğazı'nda "Seni Yerler" Dinleyen Adam Yalı Balkonunda Sezen Aksu'yla Karşılaştı!
Survivor Aleyna Kalaycıoğlu Elenir Elenmez O İsmi Takipten Çıktı!
YORUMLAR
01.09.2023

Millet iş beğenmiyor öyle mi?!

01.09.2023

O fabrika hala çalışıyor öylemi? Hiç biride sormamış mı yav arkadaş 8 yılda 9 kişi kaza geçirmiş biri hayatını kaybetmiş siz ne yapıyorsunuz diye. Insan hayatı bu kadar mı değersizleşti.

01.09.2023

İnanın işveren için işçinin canının hiç mi hiç kıymeti yok. Bir işçi ölünce fabrikaya ilk başta uyarı sonrasında ise cuzi bir miktar para cezası kesiliyor hepsi bu kadar. İnanın bu ülkede adalet normal vatandaş gibi işçi kesimine de yok. Çoğu işletme günde 12 saat adam çalıştırıyor. bunun için ise hiç bir önlem alınmıyor

01.09.2023

Ülkenin özeti, kötülüklerin sınırı yok. İşçiye verilen değer bir makinanın parçası kadar bile değil. Her türlü tedbirin alınması gerekirken iş kazası üzerinden reklam faaliyeti yapmak utanç verici! Sermayeleri bir yandan işte böyle büyüyor. İşçilerin kopan uzuvları, yitirilen hayatlar, her ay binlerce iş kazası. Ve bitmek bilmeyen kâr hırsı. Aşırı iş yükü, fazla mesai, verilmeyen eğitimler, alınmayan güvenlik önlemleri. Olayı büyütmeyin diyen amirler, müdürler, görmezden gelen kader diyen devlet.

TÜM YORUMLARI OKU (11)