Kedileri rahatsızlıkları kusma şekillerine göre anlaşılabilir.
Kan Kusma: Tümör, bağırsak, mide kaynaklı, zehirlenme veya iç kanama nedenlerden dolayı kan kusabilirler. Hayati bir risk taşıdığı için böyle bir durumda kedinizi hemen veterinere götürmeniz gerekir. Kan kusmak en tehlikeli kusma türleri arasına bulunduğunu da unutmamak gerekir.
Kronik Kusma: Kedinizin her gün düzenli olarak ikiden fazla kusma durumuna denir. Kediniz her gün kronik bir şekilde kusuyorsa büyük ihtimalle kronik ya da metabolik bir sorunu vardır. Genellikle ya beslenmeden ya da alerjiden dolayı ortaya çıkan bir kusma türüdür.
Akut Kusma: Bir ile diyet ya da kendiliğinden geçen bu kusma türünde kediler yutmuş oldukları ve midelerinde yumak haline gelen tüylerden kurtulmak ve rahatlamak için kusarlar. Genellikle ayda 1-2 kez olmasının normal olduğu belirtilse de bu durum sürekli tekrar ederse bir veterinere gitmeniz gerekir.
Projektil Kusma: Kedinin yediği bir şey midesini rahatsız ettiğinde bu kusma türü ile karşı karşıya kalırsınız ve böyle bir surumda kedinizi veterinere götürüp problemini çözebilirsiniz.
Aralıklı Kusma: Genellikle tümör ve ülserden dolayı kediler farklı zaman aralıklarında kusarlar. Metabolitik rahatsızlıklar nedeniyle de ortaya çıkabilen bu kusma türü genellikle kedilerde ciddi bir rahatsızlıktan dolayı meydana gelir dolayısıyla böyle bir durumda veterinere gitmeniz gerekir.
Bunun yanı sıra eğer kedinizin kustuğunda içerisinde solucan varsa parazitten, mama varsa besinden, kan varsa da ülserden dolayı kustuğunu anlayabilirsiniz.