'Dokunulmazlıklarla İlgili Muhalefetin Olumlu Tutum Sergileyeceğini Sanmıyorum; Kendi Teklifimizi Vereceğiz'

Başbakan Yardımcısı Yalçın Akdoğan, milletvekili dokunulmazlıkları konusunda sundukları teklife yönelik muhalefetten olumlu bir tutum geleceğini sanmadığını belirterek, muhalefetin kabul etmemesi durumunda kendi tekliflerini Meclis'e vereceklerini söyledi.

Akdoğan Kanal 24 TV'de katıldığı programdaki soru üzerine, 'CHP şu anda ipe un seriyor. Var olanı yaptırmama taktiği uyguluyor. Dokunulmazlıkla ilgili muhalefetin olumlu tutum sergileyeceğini sanmıyorum. Kabul etmezlerse kendi teklifimizi Meclis'e vereceğiz' dedi.

AKP'nin teklifinin kabul edilebilmesi için anayasa değişikliği gerekiyor

Anayasa değişikliğinin referanduma gerek kalmadan Meclis'ten geçmesinde ihtiyaç duyulan 367 oya ulaşmak içinse, AKP'nin dışarıdan en az 51 oya daha gereksinimi var.

HDP'li Hezer'in Dokunulmazlık Fezlekesi Meclis'te

Milletvekili dokunulmazlıklarının kaldırılmasıyla ilgili gündemin hızlanmasına, HDP Van Milletvekili Tuğba Hezer'in Ankara'daki 17 Şubat canlı bomba saldırısının sorumlusu için kurulan taziye çadırını ziyaret etmesi neden olmuştu.

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan da defalarca HDP'li bazı vekillerin fezlekelerinin Meclis'e getirilmesi çağrısı yapmıştı.

Başbakan Ahmet Davutoğlu iki hafta önce muhalefet partilerine, Meclis'te bekleyen 500'ün üzerindeki dosyayla ilgili dokunulmazlıkların anayasaya geçici bir madde eklenerek kaldırılması çağrısı yapmıştı.

CHP ise bu teklifin, suç işlese de henüz haklarında fezleke düzenlenmemiş vekilleri de kapsamasını isterken; AKP bu öneriyi 'değerlendirilebilir' bulmuştu.

'Başkanlık vazgeçemeyeceğimiz önceliğimizdir'

Akdoğan yeni anayasa konusunda da AKP içerisindeki çalışmalarının devam ettiğini vurgulayarak, 'Vereceğimiz teklifin referandum aralığını yakalaması için milletin de diğer partilere baskı yapması lazım. Başkanlık vazgeçemeyeceğimiz önceliğimizdir' diye konuştu.

Meclis'te yeni anayasa yapımı için dört partinin katılımıyla oluşturulan Anayasa Uzlaşma Komisyonu'nun dağılması sonrasında, AKP başkanlık sistemini de içeren anayasa teklifini Meclis'e vereceğini açıklamıştı.

Davutoğlu 'Yeni anayasa teklifimizi en geç haziran ayında Meclis'e sunacağız' demişti...

Davutoğlu dünkü AKP Meclis grup toplantısında, 'Yeni anayasa teklifimizi, önümüzdeki bir buçuk en geç iki ay içerisinde yazım çalışmalarını tamamlayarak, inşallah en geç Haziran ayında Meclis'e sunacağız' demişti.

Parlamento'da 317 sandalyesi bulunan AKP'nin oy kullanma imkanı olmayan Meclis Başkanı hesaba katıldığında, anayasa teklifini referanduma taşıyabilmesi için dahi en az 14 sandalyeye ihtiyacı bulunuyor.

Reuters

Popüler İçerikler

'Skibidi Bop' Şarkısıyla Dans Ederek Çiftçi Hayatından Milyoner Hayatına Adım Atan 'Göbek Reis' Aslında Kim?
Dilan Polat Tahliye Olabilir! Avukatı Başvuru Yaptı, Dilan Polat Adli Tıp Kurumu’na Sevk Edilecek
Münevver Karabulut'u Vahşice Öldüren Cem Garipoğlu'nun İntiharının Öncesindeki Son Görüntüleri Ortaya Çıktı
YORUMLAR
30.03.2016

akp hdplilerin dokunulmazlıklarını kaldıralım dedi , chp hepsini kaldıralım dedi , akp kıvırttı .cidden anlamıyorum

Pasif Kullanıcı
30.03.2016

Insanların yüzüne baka baka yıllardır yalan söylüyorlar anlamayacak bir şey yok

SEN DE YORUMUNU PAYLAŞ