Anayasa değişikliğinin referanduma gitmeksizin kabul edilebilmesi için 367 oy alması gerekiyor. AK Parti'nin 316 milletvekili var. Destek açıklaması yapan MHP'nin de 40. CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun da değişikliği destekleyeceklerini açıklamasının ardından, sahip olduğu 133 milletvekili ile matematiksel olarak 367 kriteri aşılıyor. Ancak AK Parti hem kendi içinden, hem de CHP'den fire bekleniyor. Bu da referandum aralığında kalma anlamına geliyor.
AK Parti'de iki türlü fire beklentisi var. Birincisi, haklarında fezleke düzenlenen milletvekillerinin 'hayır' yönünde oy kullanması. İkincisi ise 'teröre destek verdikleri' gerekçesiyle dokunulmazlıklarının kaldırılması gündeme gelen HDP milletvekilleri ile ilgili doğrudan adım atmak yerine, haklarında fezleke olan tüm milletvekillerinin aynı kefeye konulmuş olmasına tepki gösterenlerin 'hayır' demesi.
Bazı AK Partili Doğu ve Güneydoğu bölgesi milletvekillerinin de dokunulmazlıklarının kaldırılması halinde HDP milletvekillerinin bunu 'kahramanlık' olarak kullanacağı endişesinde oldukları belirtiliyor. Ancak Al Jazeera'nin konuştuğu bu milletvekillerinden bazıları 'evet' oyu vereceklerini çünkü konunun sadece HDP'li milletvekilleriyle ilgili olmaktan çıkarıldığını belirtti.
AK Parti, kendilerinden daha çok CHP milletvekillerinin, liderleri Kılıçdaroğlu'nun açıklamalarına karşın 'hayır' diyeceği görüşünde.
Önemli olan milletvekli dokunulmazlıkları değil hdpkk nın dokunulmazlığı güvenlik güçlerinin yapacağı operasyonlarda elinin rahatlatılması kck lılarar operasyon yapılırken bilgi sızıntısı engellemek pkk nın siyasi gücünü kırmak sahada kazanırken masada da kazanmak
terorist cenazasine giden destekleyen chp hdpli vekiller hepsi karara engel olmaya çalışıyor. ne pahasına olursa olsun o karar çıkar yırtmayın boşunuza kendinizi.
öldürün lan birbirinizi işe yaramaz o.çocukları sizi