Üniversiteye giriş sınavında en yüksek puanları alarak tıp fakültesine giren, altı yıllık zor ve meşakkatli bir eğitimden geçen, arkasından tıpta uzmanlık sınavını (TUS) da aşarak yerleştikleri uzmanlık dallarında yine dört-altı yıl eğitim almaya devam eden, bazıları yan dal eğitimlerini de tamamlayan hekimler hiç bu kadar mutsuz ve umutsuz olmamıştı.
M.M.’yi istifaya iten süreç aslında kişiye özel değil. Yaklaşık 20 yıldır uygulanan siyasi tercih ve sağlık politikalarının eseri. M.M. bu zor karara zemin hazırlayan faktörleri şöyle paylaştı:
“Ülkedeki koşullar, pandemide yaşadığımız sıkıntılar, halkın gözünde mesleğimizin değersizleşmesi, yok sayılması, gelecek ve maddi kaygılar, sıkıntılara rağmen idari açıdan huzurlu bir ortamdan giderek uzaklaşılması, sağlık sistemindeki sorunlardan hekim, hemşire, sağlık çalışanlarının sorumlu tutulması hekim istifalarına zemin hazırlıyor. Hepimiz büyük umutlarla, çabalarla tıp fakültesine girdik, çok zor bir eğitimden sonra bitirdik, TUS gibi bir sınavdan geçtik. Asistan hekimlik ağır bir süreç, 15 günü nöbet tutarak, nöbet ertesi çalışarak tamamladık. Gelecekte her şey daha iyi olacak umuduyla bunların üstesinden geldik. Ama gördük ki özellikle son 10 yıldır koşullar iyiye gitmedi, daha kötü oldu. Sürekli anksiyeteyle yaşıyoruz. En çok zorlayan faktörler geleceğe dair umudun olmaması, maddi kaygılar ve yaşadığımız psikolojik stres.”
bu hükümet sistemi ile tr de yaşayıp memur olacağıma isveçte yaşayıp tuvalet temizlerim. yaşam kalitesi yüksek. özlük hakları mükemmel. hayat standartları farklı. yarın gel götürelim alalım deseler. milyonlarca genç başvuru yapar gitmek için.
İyi yapmış. Kurtarabilen kurtarsın kendini...
SADECE HEKİMLER Mİ . 21 yıllık öğretmenim ekonomik imkan olsa 1 gün durmam . Aha bugün cumartesi az evvel arabaya bindim okula gittim çocukların kavgasından çıkan veli kavgasını kan davasına dönüşmesini önledim , muhtar da kalkmış ara jandarmayı diye ateşe benzin döküyor . ÇOCUKLAR DA KAVGAYI UNUTMUŞ BAHÇEDE FUTBOL OYNUYORDU .