Mucizevi bir kurtuluş öyküsünü, bir bebeğinin inanılmaz biçimde hayata tutunuşunu paylaşacağız sizlerle.
Psikoloji öğretmeni olan 32 yaşındaki anne Jennifer ile 38 yaşındaki inşaat mühendisi baba Jonathan, birlikte alışveriş yaptıkları sırada karnında hafif bir sancı hissetti. Ancak hamileliğinin henüz 30. haftasında olduğundan dolayı bunun doğum sancısı olacağını kesinlikle düşünmüyordu...
Türkiye'de ve dünyada bir yeni doğanın hayatta kalması için kabul edilen hafta 24'tür. Yani 24 haftalık bir yenidoğan hayatta kalabilir 23 hafta ve altındaki bebekler yaşayamaz kabul edilir. Bu örnekte verilen bebek 30 haftalıktır ki 24 haftalık bebeğe kıyasla hayatta kalma oranı çok yüksektir. Ülkemizde bu çocuk yeni doğan kliniği olan bir hastaneye getirilmiş olsaydı yine hayatta kalabilirdi. Poşet olayı doktorun pratik zekasından değil prematüre bebeklerde uygulanabilen bir prosedürdür. Mezun olduğum fakültenin yeni doğan ünitesinde 23 haftalık Ve 450 gram doğmuş olan bir Bebek'te uygulanmıştı. Ve o bebek hayatta kalarak taburcu edildi. Bu yorumdan sağlık sistemimizin çok iyi olduğu anlaşılmasın mevcut sağlık sistemimizin eksikleri oldukça fazladır. Ancak genellikle mağdur olan hastalardan çok sağlık personelidir.
prematüre bebekler ısı kaybı fazla olduğu için dünyanın her yerinde doğduktan sonra şeffaf poşet ile sarılırlar. bu uluslararası bir standart.
ankete cevap verenler kendi ülkesini bile bilmez cahil kesim galiba. Türkiye sağlık alanında dünyadaki sayılı ülkelerdendir. sağlığa en fazla yatırım yapan ülkelerden.