Doktorların 'Sandviç Poşeti'ne Sararak Kurtardığı Mucize Bebek Isaac ile Tanışın!

Mucizevi bir kurtuluş öyküsünü, bir bebeğinin inanılmaz biçimde hayata tutunuşunu paylaşacağız sizlerle.

Psikoloji öğretmeni olan 32 yaşındaki anne Jennifer ile 38 yaşındaki inşaat mühendisi baba Jonathan, birlikte alışveriş yaptıkları sırada karnında hafif bir sancı hissetti. Ancak hamileliğinin henüz 30. haftasında olduğundan dolayı bunun doğum sancısı olacağını kesinlikle düşünmüyordu...

Jennifer ilk çocuğunu hastaneye yetişemediği için evinde doğurmuştur.

Bu yüzden baba Jonathan, aynı şeyi yaşamaktan korkan eşini hemen hastaneye yetiştirmeye çalışır; ancak, küçük Isaac aceleci davranarak, yolda dünyaya gelir.

10 hafta erken doğan Isaac Derwent hayata başladığında sadece 1 kiloydu. Küçük bebeğin hayatını ise sandviç poşeti kurtardı!

Evet yanlış duymadınız. Bir SANDVİÇ POŞETİ! 

Pratik zekâlı doktorlar erken doğan 1 kilo ağırlığındaki bebeklerini sandviç poşetine sardı.

Doktorların bunu yapmasının ardındaki mantık, bebeğinin vücut ısısını koruyabilmekti.

"Bebeğimi kucağıma alamamak dünyadaki en zor şeydi..."

Bebeğini poşet içinde gören anne Jennifer o an şok geçirse de doktorlara güvenmekten başka şansı yoktu. 

Jennifer mevcut şartlardan dolayı bebeğini kucağına alamamasını dünyanın en zor şeyi olarak ifâde ediyor...

Poşetin içindeki bebek hemen yoğun bakım ünitesine alındı. Isaac 5 hafta boyunca hastanede kaldı.

Derwent çifti için erken doğum alışılmadık bir durum değildi çünkü ilk çocukları Holly'nin doğumu da normal bir şekilde gerçekleşmemişti.

Sandviç poşeti sayesinde yaşayan Isaac'in sağlığı şu an yerinde. 💪 😊

Biz de bu güzel aileye ve Isaac'a sağlık ve mutluluk dilediğimiz gibi, uzmanlıkları sayesinde bebeği hayata tutunduran hekimleri de tebrik ediyoruz.❤️👏

Popüler İçerikler

Mike Tyson Kaybetti: Tarihi Mike Tyson - Jake Paul Maçında Neler Oldu?
Boks Tarihinin En Pahalı Maçı Öncesi Mike Tyson, Jake Paul'a Tokat Attı!
Demet Akalın 'Laiklik' Açıklamasıyla Gündem Olan Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin'e Ateş Püskürdü!
YORUMLAR
26.02.2016

Türkiye'de ve dünyada bir yeni doğanın hayatta kalması için kabul edilen hafta 24'tür. Yani 24 haftalık bir yenidoğan hayatta kalabilir 23 hafta ve altındaki bebekler yaşayamaz kabul edilir. Bu örnekte verilen bebek 30 haftalıktır ki 24 haftalık bebeğe kıyasla hayatta kalma oranı çok yüksektir. Ülkemizde bu çocuk yeni doğan kliniği olan bir hastaneye getirilmiş olsaydı yine hayatta kalabilirdi. Poşet olayı doktorun pratik zekasından değil prematüre bebeklerde uygulanabilen bir prosedürdür. Mezun olduğum fakültenin yeni doğan ünitesinde 23 haftalık Ve 450 gram doğmuş olan bir Bebek'te uygulanmıştı. Ve o bebek hayatta kalarak taburcu edildi. Bu yorumdan sağlık sistemimizin çok iyi olduğu anlaşılmasın mevcut sağlık sistemimizin eksikleri oldukça fazladır. Ancak genellikle mağdur olan hastalardan çok sağlık personelidir.

burdaki pratik zeka poşet değil, hastanede olmadıklarından herhangi bir tıbbi ekipmana sahip değiller ve doktorun bu görevi 'sandviç poşeti' ile yerine getirmesi haberin ana konusu. Ha mezun olduğunuz fakültenin yeni doğan ünitesinde de sandviç poşeti kullanılıyorsa diyecek bir şey yok.

26.02.2016

prematüre bebekler ısı kaybı fazla olduğu için dünyanın her yerinde doğduktan sonra şeffaf poşet ile sarılırlar. bu uluslararası bir standart.

26.02.2016

bu arada ben çocuk sağlığı ve hastalıkları uzmanıyım. ayrıca 30 haftalık bir prematüre bebeğin ülkemizdeki yaşama oranı %90'larda. öyle bol keseden atmayın

26.02.2016

ankete cevap verenler kendi ülkesini bile bilmez cahil kesim galiba. Türkiye sağlık alanında dünyadaki sayılı ülkelerdendir. sağlığa en fazla yatırım yapan ülkelerden.

Pasif Kullanıcı
27.02.2016

yok valla onlar kendini aydın ve çağdaş ilan eden kesimdir...

TÜM YORUMLARI OKU (36)