Patlayan kafa sendromu yaşayan bir kişi, uykuya geçiş sırasında kafasının içinde bir patlama yaşanıyormuş hissine kapılır. Herhangi bir zararı olmamasına rağmen hastanın büyük panik yaşamasına sebep olan bu durum, hastayı uykusundan da uyandırabilir. Semptomları arasında parlak bir ışık görmek, göğüs ağrısı, çarpıntı, nefes darlığı, terleme ve vücuttan elektrik geçiyormuş hissi yer alır.
Bu rahatsızlık, 19. yüzyılın sonundan beri bilinmesine rağmen, doktorlarPatlayan Kafa Sendromu'nun yol açtığı fiziksel semptomları dindirmek için bir çözüm bulamadılar. Şu ana kadar bulunan en iyi yöntem, konuşarak hastanın endişelerini giderme ve içini rahatlatma yöntemi. Patlayan Kafa Sendromu'na stres ve yorgunluk gibi etmenlerin neden olduğu düşünülüyor. Bu durum, diğer uyku bozukluklarıyla birlikte de ortaya çıkabiliyor.
Evlerden ırak. Allah şifasını da verir inşallah.
10 var bende
#3 Çok ilginç ki tüm kişisel ve siyasi ümitlerini hameliliğine bağlayan Mary I Tudor (nam-ı diğer Kanlı Mary) tam hamilelik sürecini yaşayıp doğum zamanı geçtikten sonra (2-3ay fazla) karnı yavaş yavaş inmiş ve bu sahte gebelik vakası büyük gelişmelere yol açmış diyebiliriz; hem özel hayatında büyük kalp kırıklığı yaşayan kadın olarak, hem de büyük yetki ve sorumluluk taşıyıp da tahtına varis bırakamayan kraliçe olarak bu "hamileliğin" Tanrı'nın gazabı ve cezası olarak görmüş ve tahta çıktıktan sonra anlayışla (diyelim) karşıladığı Protestanlarla mücadele etmeye, bu kafirlerden ülkesini hem de kafirleri yakarak kurtarmaya karar veriyor. Tabi demek istemiyorum ki sahte hamilelik engizisyona yol açmış ama kadının düşüncelerine yön vermiş olabilir.