Doktor Hatası Yüzünden Ölümden Dönen Hastaya Şikayetçi Olmasın Diye Kan Donduran Teklif

Fazla kilolarından kurtulmak adına mide küçültme ameliyatı olmak için Yalova'da bir özel hastaneye başvuran 24 yaşındaki Umutcan Ateş, ölümden döndü. İddialara göre doktorun ameliyat esnasında yaptığı bir hata yüzünden safra kesesi ve dalağını aldırmak zorunda kalan Ateş'e, hastaneden skandal bir teklif geldi...

24 yaşındaki Umutcan Ateş, fazla kilolarından kurtulmak ve askere gitmek için mide küçültme ameliyatı olmak istedi.

Yalova'da yaşayan ve şehirdeki bir özel hastaneye müracaat eden Ateş, Mayıs ayında ameliyat oldu. Fakat kendisinin ameliyattan sonra ağrıları bir türlü dinmek bilmedi. Bu süreçte kısa aralıklarla yeniden hastaneye gittiğini beyan etti. Bu hastane ziyaretlerinde kendisinden kan ve idrar testi alındığını, bir de ultrason çekildiğini söyleyen Ateş'e, ağrıların sebebinin kas ağrısı olduğu söylendi. Umutcan Ateş daha sonrasında detaylı bir tahlil yaptırmasının ardından, safra kesesinde çamur ya da taş olabileceği görüşüyle ikinci kez ameliyata alındı. Genç hastanın sara kesesi alındı ve ikinci gün taburcu edilerek eve gönderildi. Fakat eve giden Ateş; üşüme, titreme, bilinç kaybı gibi ataklar geçirdi. Bunun üstüne yeniden aynı hastaneye kaldırıldı. Fakat hastane yetkilileri kendisini İstanbul'daki başka bir özel hastaneye sevk etti.

Mide küçültme ameliyatı sonrası, midesinde kaçak oluştu. Dalağının %50'si asit yüzünden eridi.

Kan değerlerinin yüksek olduğu söylenen Umutcan Ateş'e, İstanbul'daki hastanede detaylı bir kontrol ve muayene yapıldı. Kendisinin geçirmiş olduğu mide küçültme ameliyatı sonrası midesinde kaçak olduğu, sızan mide asidinin dalağını çürüttüğü ortaya çıktı. Genç isim üçüncü kez ameliyata girdi ve bu sefer de dalağı alındı. Dalağının %50'lik bir kısmının mide sızıntısı dolayısıyla çürüdüğü ifade edildi. Ameliyat olmadan önce 138 kilo olan Umutcan Ateş, 4 ayda 80 kiloya düştü. Yaşadığı tüm sorunların doktor hatası kaynaklı olduğunu belirten Ateş, savcılığa gidip suç duyurusunda bulundu.

İki kez ameliyat ettikten sonra İstanbul'a başka bir hastaneye sevk ettiler.

Fazla kilolarından kurtulup daha rahat bir yaşam sürmek, askere gitmek isteyen Umutcan Ateş yaşadıklarını şu ifadelerle dile getirdi:

“İlk ay kontrole geldiğimde kan testi istendi. Kandaki enfeksiyon değeri anlamına gelen SRP, 260 civarında çıktı. İdrar enfeksiyonundan dolayı değerlerimin yüksek olabileceği söylendi. Aradan 5 gün geçti. Sol arka yanımda ağrılarım başladı. Tekrar hastaneye gittim. Bu sefer kas ağrısı olduğu söylendi. Ultrason çektiler, bir şey söylemeden gönderdiler. 3 gün sonra ağrılarım artınca tekrar geldim. Bu kez safra kesesinde çamur olduğu söylendi. Antibiyotik tedavisine başladılar. İlaçları kullandım ama bir faydasını göremedim. Tekrar geldiğimde, ameliyatla safra kesemi aldılar. Ertesi gün taburcu oldum. 2 gün sonra üşüme, titreme belirtileri oldu. Tekrar ambulansla hastaneye geldim. 12 gün antibiyotik tedavisi uygulandı. Değerlerimin çok yüksek olduğunu söyleyip beni İstanbul'a başka bir hastaneye sevk ettiler'

2 gün daha geç kalsa ölme ihtimali vardı: "Sırf zayıflayıp bu yıl askere gitmek için ameliyat oldum. Artık askere gidemeyeceğim."

İstanbul'daki hastaneye sevk edilmese ve 2 gün daha geç kalsa ölümle yüzleşecek olduğu söylenen Ateş sözlerine şöyle devam etti:

'Tekrar ameliyata girdim, bu sefer dalağım alındı. Yaklaşık 21 gün hastanede kaldım. 2 gün daha geç kalmış olsaydım ölme ihtimalim olduğu söylendi. 14 gün boyunca uyguladıkları antibiyotik tedavisi bir işe yaramadı. Çürüyen dalak beni zehirlemiş. Kandaki enfeksiyon değerleri yükselmiş. Sorun mide ameliyatında başlamış. Mide küçültme operasyonundan sonra, midede kaçak olduğu için, dalağın olduğu bölgeye mide asidi sızmış. Dalak erimiş, çıkardıklarında yarısının olmadığını söylediler. Askere gitmek için ameliyat oldum. Dalağım alındığı için askerlikten muaf tutuldum. Sırf zayıflayıp bu yıl askere gitmek için ameliyat oldum. Artık askere gidemeyeceğim.'

Ölümden dönen hastaya şikayetçi olmasın diye para teklif ettiler!

Hastaneyi ve doktoru şikayet eden Ateş ailesi, bu süreçte hastane yönetiminin kendilerine şikayetçi olmamaları için para teklif ettiğini söyledi. Umutcan'ın babası Serdar Ateş bu skandalı şu ifadelerle anlattı:

'Çocuğumun hayatı İstanbul'daki hastanede kurtuldu. Birkaç gün daha geç kalsak mide kaçağından çocuğum toprağa verilmişti. Biz İstanbul'daki hastanede olduğumuz sırada 'Protokol imzalayalım. Şikayetçi olmayın. Size para verelim' gibi tekliflerde bulundular. Biz para peşinde değiliz. Burası ticarethane değil, hastane. Burada hizmet verilmesi gerekiyor. Hastanenin araştırılmasını istiyorum. Geçen hafta yasal süreci başlattık. Çocuğum 4 aydır hastanelerde. Psikolojik olarak ailecek bitkin durumdayız. Benim de psikolojim bozuldu. 138 kiloydu. Askere gitmek için ameliyat oldu. Dalağı alındığı için şimdi hiç gidemeyecek. O da doktor hatasından kaynaklı.'

Bahsi geçen hastane yetkilileri ise yaşanan sorunun Umutcan Ateş'in ameliyat sonrası beslenmesi yüzünden gerçekleştiğini söyledi.

Yapılan açıklamada; hastanın hatalı beslenmesinden dolayı midesinin zarar gördüğü, bundan dolayı meydana gelen sızıntı ile bazı iç organların zarar gördüğü, hatalı herhangi bir işlem uygulanmadığı ve adli sürecin devam ettiği beyan edildi.

Bu İçerik de İlginizi Çekebilir

İzmir'de Orman Yangınına Müdahale Eden Helikopter Baraja Düştü!

Popüler İçerikler

İki Torunlu Mücevher Kralı 30 Yıllık Eşinden Genç Sevgilisi İçin Tek Celsede Boşandı
Meteoroloji 49 Kente Fırtına Uyarısı Verince Hava Forum 58 Kilo ve Altında Olanları Tiye Aldı
ATM’lerde 200 TL Krizi: Fatih Altaylı’dan 5 Bin Liralık Banknot Önerisi
YORUMLAR
Pasif Kullanıcı
17.09.2023

para varsa herşey halolur zannediyorlar

17.09.2023

Öyle değil mi zaten🤔

Ameliyatta hata olabilir. Komplikasyon olabilir. Bunlar için aydınlatılmış onam alınır. Hasta bunların hepsini bilerek ameliyata girer. Dikkat etmesi gereken durumlara da (beslenme gibi) dikkat etmesi gerekir. Ultrasonda safra kesesi taşı saptanır ya da bazen olmayan taş ameliyat sonrası oluşur çünkü operasyonun amacı bu,yağ atılımını hızlandırmak, yağ atılımı hızlanıyor ve safra kesesinde taş oluşuyor. Safra kesesi alınır aksi halde pankreasa düşer hasta ölür. Obezite ameliyatında hastanın talebi ile mide kesilerek bağırsağa bağlanır ve bazen sızıntı olabilir. Hasta en iyi operasyonda bile sızıntı olabileceğini bilerek ameliyata girer. Önemli olan sızıntının tespiti ve hastaya verdiği zararın en aza indirilmesidir. İfadelerden bunların yapıldığı, sevk zincirinin doğru çalıştırıldığı anlaşılıyor. Tam da bu nedenle plastik cerrah olmadım. İyi ki olmamışım. Türkiyede cerrahi branş risktir

Doktor hatası olduğunu nereden biliyorsunuz. Dava sonuçlanmış mı? Milyonlarca insanın takşp ettiği bşr haber kanalında bşr hastane ve bir doktoru hukuken cezası onanmadan neden suçlu ilan ediyorsunuz ?

17.09.2023

Şaşırmıyoruz artık.

TÜM YORUMLARI OKU (45)