Doha Film Enstitüsü Nuri Bilge Ceylan ve Aleksandr Sokurov'u Onurlandırdı

Doha Film Enstitüsü, 4-9 Mart 2016 tarihleri arasında düzenlenecek olan etkinlikte Nuri Bilge Ceylan ve Aleksandr Sokurov'u Qumra ustaları olarak onurlandıracağını duyurdu.

Bağımsız, herhangi bir kar amacı gütmeyen bir kuruluş olarak 2010 yılında kurulan Doha Film Enstitüsü, kurulduğu günden bu yana başta Katar ve çevresindeki ülkeler olmak üzere tüm dünyada film endüstrisinin gelişimine katkıda bulunuyor. Bu amaçla filmleri yapımcı olarak destekleyen, eğitimsel programlar ve çeşitli festivaller düzenleyen kuruluş; bu yıl 4-9 Mart 2016 tarihleri arasında düzenlenecek olan Qumra etkinliğinde Nuri Bilge Ceylan ve Aleksandr Sokurov'un Qumra ustaları olarak yer alacaklarını duyurdu.

İlki geçtiğimiz yıl Qumra 2015 adı altında düzenlenen etkinlikte Qumra ustaları olarak Gael Garcia Bernal, Abderrahmane Sissako, Cristian Mungiu ve Danis Tanović yer almıştı

Fatma Al Remaihi: Nuri Bilge Ceylan ve Aleksandr Sokurov Hepimiz İçin İlham Kaynağı

Daha önce Naomi Kawase ve Lucrecia Martel'in Qumra ustası olarak duyurulduğu Qumra 2016'da bu iki sinemacıyla ile birlikte Nuri Bilge Ceylan ve Aleksandr Sokurov, Katar ve çevresindeki ülkelerle birlikte dünyanın dört bir yanından gelecek olan genç yönetmenlere Qumra Master Classes etkinliği altında çeşitli konularda tavsiyeler ve dersler verecek.

Öte yandan konu hakkında Doha Film Enstitüsü başkanı Fatma Al Remaihi şunları söyledi:

Biz, Nuri Bilge Ceylan ve Aleksandr Sokurov'un Qumra etkinliğine katılacak olmasından dolayı gurur duyuyoruz. İki yönetmen de kendine özgü çalışmalara sahip ve ikisinin de gelecek nesillere emanet edebilecekleri sinematik mirasları var. Onlar yalnızca Qumra'ya katılacak olan yönetmenler için değil, hepimiz için ilham kaynağı.

Filmloverss

Popüler İçerikler

Vefatından İki Gün Önce Armağan Çağlayan'ın Programına Konuk Olan Metin Arolat'ın Sözleri Gündem Oldu
Narin Cinayetinde Yeni Gelişme! Katilin Kim Olduğunu Açıklayan İtirafçı: "Katil, Amca Salim" Dedi
Narin Güran Cinayetinde Yeni İddialar Yeni Detaylar: 'Eczaneden Ertesi Gün Hapı Aldılar' İddiası!