Doğum Sonrası Hızlı Kilo Verme Önerileri…

Gebelik döneminde yeterli kilo alımı, anne adayının sağlıklı bir hamilelik geçirmesinin yanı sıra bebek gelişimi açısından da son derece önemlidir. Gebelikte 11-13 kilo alımı normal kabul edilir. Bu süreçte hızlı kilo artışı; gebelik şekeri, gebelik zehirlenmesi gibi sağlık sorunlarına yol açabileceği gibi, doğum sonrası verilmesi zor olan kilolar ile başınızı derde sokabilir. Bu dertten kurtulmak pek çok kadın için zor gibi gözükse de doğru adımlarla kısa sürede gebelikte alınan kilolardan kurtulmak mümkündür. Doğum sonrası kilo verme önerilini haberimizde sizler için bir araya getirdik…

Gebelikte kadınların genel problemlerinden biri olan fazla kilolar, özellikle doğum sonrası kişilerde mutsuzluğa neden olabiliyor. Kilo vermek için acele etmenize gerek yok. Çünkü bebeğinizi emzireceğiniz dönemde beslenmenize dikkat etmeniz gerekecektir. Emzirirken yeterli ve dengeli sıvı aldığınızda 6 ay sonunda aldığınız fazla kiloların büyük bir kısmını verebilirsiniz. Ancak aşırı kilo aldıysanız kilo verme taktiklerini uzun vadede uygulamanız gerekecektir. İşte doğum sonrası hızlı kilo verme önerileri…

Doğum Sonrası Kilo Verme Süreci Nasıl Olmalı?

Doğumun ardından uygun bir beslenme programı ile her ay 1-2 kilo kaybedebilirsiniz. Bu süreçte eski görünümünüze dönmek için acele etmemeniz gerekir. Haftada vereceğiniz 500 gram ila 1 kilo anne sütünün kalitesinde ya da miktarında bir değişime neden olmaz.

Kilo verme sürecinin %70’ini beslenme %30’unu ise egzersizler oluşturur. Bu süreçte zaten bebeğinizin bakımı için yeteri kadar enerji harcayacaksınız. Bu nedenle kendinizi fazla hırpalamanıza gerek yok. Bebeğiniz biraz büyüdüğünde egzersizlere başlamanız daha doğru olacaktır. 

Doğum sonrası kilo vermek için taze sebze ve meyveler, derisi alınmış tavuk, yağsız kırmızı et ve tüm balıkları tüketebilirsiniz. Az yağlı süt ürünlerinin yanı sıra yemeklerinizle birlikte bol yeşillik tüketerek açlık hissini bastırabilirsiniz. Bol sıvı almak hem sütünüzü arttıracak hem de kilo vermenize destek olacaktır.

Doğum Sonrası Hızlı Kilo Verme Önerileri

Gebelik sonrası kadınların en büyük hayali hızlı bir şekilde kilo vermektir. Hızlı kilo verebilmek için günlük beslenme programınızı ve hayat standartlarınızı kilo vermeye odaklamanız gerekir. Şok diyetlerden muhakkak kaçının. Bu diyetler hızlı kilo vermeye verdirir, ancak verdiğiniz kilolarınızı da hızla almanızı sağlar. Daha da önemlisi bu yöntemler büyük sağlık sorunları ile başınızı derde sokabilir.

• Hızlı kilo vermek sanılanın aksine zor değil. Sizin için hızlı kilo vermenize yardımcı olacak yöntemleri açıklıyoruz. İşte hızlı kilo verme önerileri…

• Aşırı düşük kalorili beslenmekten kaçının. Çünkü düşük kalori alındığında ileride vücut direncinde düşüş, kas kaybı gibi sorunlarla karşılaşabilirsiniz. Bu sebeple kendinizi aç bırakmak yerine dengeli ve beslenmenizi önerebiliriz.

• Geç saatlerde yemek yemekten ve yemeğin ardından uyumaktan kaçının. Bu farklı sağlık sorunlarına neden olabilir. Gece yatmadan en az 3 saat öncesinde öğün alımınızı durdurun.

• Az uyumak kortizol miktarında artışa neden olur ve bu stresi arttırır. Gebelik sonrası gece uykularınızda sık sık bölüneceğinden stresiniz zirveye ulaşabilir. Stresin etkisi ile rahatlamak için yemeklere sarılmak isteyeceksiniz. Bu sebeple mutlaka uykunuzu almaya çalışın.

• Bol bol su tüketin. Su içmek kilo vermeyi hızlandırmaktadır. Su, yağ yakımınızı önemli ölçüde hızlandıracağından su tüketiminizi arttırın.

• Aşırı yağlı ve tatlı gibi yüksek kalorili yiyeceklerden kaçının. 

• Öğünlerinizi atlamayın. Öğünlerinizi aksattığınızda yağ yakımında yavaşlama ve dolayısıyla kilo vermede sıkıntılar doğacaktır.

• Egzersiz yapmayı ihmal etmeyin. Egzersiz ve diyet ile bir arada olduğunda karşınızda kilo vermemek için bir nedende kalmayacaktır. 

• Gün aşırı tartılmaktan kaçının. Her gün tartıldığınızda kilo vermediğinizi düşünerek kendinizi mutsuz hissedebilir ve strese sokabilirsiniz. Haftada 1 kere tartılarak motive edin kendinizi. Stres kilo vermenize engel olacaktır.

Aşağıdakiler De İlginizi Çekebilir

Hamilelik Nasıl Anlaşılır Anlatıyoruz: Gebelik Belirtileri Nelerdir? Hamileliğin İlk Haftasında Neler Olur?
Hamilelik Çatlakları Nasıl Geçer?

Popüler İçerikler

Arkeolog Muazzez İlmiye Çığ 110 Yaşında Yaşamını Yitirdi
ATM’lerde 200 TL Krizi: Fatih Altaylı’dan 5 Bin Liralık Banknot Önerisi
Kılıçlı Yemin Olayında Yeni Gelişme: Teğmenlerden Sonra Komutanlar da Disipline Sevk Edildi