Doğum Haritasında Nasıl Bir Yaşam Süreceğinizi ve Kim Olduğunuzu Gösteren Dokuzuncu Ev Konuları Nelerdir?

Astroloji kişinin hayatı ve kişiliği hakkında pek çok bilgi sahibi olmaya yardımcı olan bir daldır. Astrolojik ön görüde bulunurken astrologlar kişilerin yalnızca burcuna ya da yükselenine bakmaz. Aynı zamanda, her birimiz için farklı dizilimleri ve işaretler gösteren, doğum haritası dikkate alınır.

Doğum haritasında 12 burcun yanı sıra 12 adet ev vardır. Bu evler diğer gezegenler ile çeşitli etkileşimlerde bulunur. Bu kontaklar kişinin yaşamı hakkında önemli ipuçları verir.

Doğum haritasında bireyin uzaklarla bağlantılarını, yaşam kalitesini ve kişinin özellikle üniversite öğrenim sürecini gösteren dokuzuncu evdir. Dokuzuncu evin göstergelerine bakarak bireyin belirli bir zaman diliminde başına gelecekler ve yaşayacakları hakkında fikir sahibi olunabilir.

Örneğin bu evi okuyabilirsiniz üniversite hayatınızın nasıl ilerleyeceği, akademik kariyer yapıp yapamayacağınız veya okul hayatınızda tanışacağınız insanlar hakkında yorumlarda bulunulabilir.

Doğum haritasında 9. Ev Ateş evi olarak geçer ve Yay burcunun evidir. Dolayısıyla Yay burcunun temsil ettiği konulardan olan yabancı kültürler, gezmek ve öğrenmek, bilgi edinme şekli gibi temalar bu ev aracılığıyla kişinin hayatına yansımaktadır.

Bu konular farklı olan (dil/din/ırk/mezhep), öğreti, felsefe, astroloji ve “loji” ekiyle biten her şey olarak sıralanabilir.

Dokuzuncu evin doğal yöneticisi Jüpiter’dir. Bu nedenle kişinin bu evinde yer alan gezegenler, açılar ve burçlar Jüpiter'in potansiyelini gösterir.

Jüpiter astrolojik anlamda büyüme ve gelişme konularını anlatır. Ele aldığı her şeyi yüceltir ve ilerletir. Örneğin Güneş’iniz 9. Evdeyse yani burcunuz Yay ise sizler için araştırdığınız veya yönettiğiniz her şey güzelleşir ve büyür. Çevrenizde etki yaratırsınız. Eğer Merkür’ünüz buradaysa iletişim yönünüz kuvvetlidir, söylemleriniz veya yazdıklarınız karşı tarafta etki bırakır.

Ateş enerjisinde yer alan bu ev spor ile ilginizi, hareket düzeyinizi veya alanınızı da açıklayabilir. Bu dokuzuncu evde hem zihinsel hem de bedensel olur. Zihninizin durumu ve açıklığı da bu eve bağlıdır.

Entelektüel kabiliyetler, düşünsel yetenekler, felsefi bakış açısı ve felsefi konuları algılama kapasitesi hep bu ev ile ilgilidir. Örneğin Satürn bu evdeyse bağnazlığa varacak kadar tutucu bir inanca bağlanabilirsiniz. Venüs bu evdeyse sanatsal bir bakış açınız olur, Neptün varsa ruhsal konulara veya metafiziğe ilgi duyabilirsiniz.

Astrolojide 9. Ev Jüpiter’in ilhamı ile kişinin parasının bereketini ve hayattaki şansını da temsil eder. Buna şöyle bakabilirsiniz, 9. Evin yöneticisi hangi evde ise o evin konularıyla ilgili aktivite yapmak paranızı bereketlendirecek ve şansınızı katlayacaktır.

Örneğin 9. Ev’de yer alan burcunuzun yönetici gezegeni 6. Evdeyse birilerine hizmet etmek ya da evcil hayvan beslemek hayatınızı olumlu yönde değiştirebilir.

Kişinin benliğini oluşturduğu ve hayatının yolunu çizdiği dönemler üniversite yıllarıdır. Bu yıllarda 9. Eviniz aktiftir. O nedenle buradaki açılımlar ile gelecek hayatınızda nasıl biri olacağınız ve daha doğrusu kim olacağınızı görebilirsiniz.

Bu ev iç dünyanızdan dışarıya açıldığınız ve soyut bilgileri çözümlediğiniz olduğu için inançlarla ilintilidir. Dolayısıyla inanç tarzınız ve manevi yönünüzde bu eve bağlıdır. Örneğin burada bir Plüton varsa ve sert açılar görünüyorsa yaşam boyu inandıklarınız sarsılabilir veya kökten değişebilir.

Bilinçaltı konularının da devrede olduğu bu ev rüyalarla ve halüsinasyonlarla da ilgili olabilir. Örneğin kişi çok rüya görüyorsa ya da hayal ile gerçeği karıştırıyorsa bu noktada bir dokuzuncu ev vurgusu söz konusu olabilir.

9. Ev Vedik astrolojisinde ise kutsal olarak kabul edilir. Bu ev hayat boyu sizin yanınızda olacak inançlarınız ve ideallerinizdir.

Evlilik konusunda da göstergeleri olabilecek bu ev ile evleneceğiniz kişinin profilini ve evlilik yaşantınızı çözümleyebilirsiniz.

Örneğin 7. evin yöneticisinin 9. evde olması yabancı bir kültürden ya da kimlikten birisi ile evlenme ihtimali vermektedir. Sağlık alanında ise bacak, baldır, kalça kemiklerini temsil etmektedir.

Bunlar da ilginizi çekebilir:

Doğum Haritasında Aslan Burcunun Evi Olan Beşinci Evin Konuları Nelerdir?
Vedik Astrolojisine Göre Gerçek Burcunuz Hangisi ve Özellikleri Neler?
Astrolojide Yengeç Burcunun Evi Olan Dördüncü Ev Nedir ve Hangi Konuları Anlatır?
Doğum Haritasında Üçüncü Ev Nedir ve Hangi Konuları Anlatır?

Popüler İçerikler

İlk Buluşmada Alman Usulü Hesap Ödediği İçin Buluştuğu Kişinin Cimriliğinden Dem Vuran Kadın Tartışma Yarattı
Cezaevinde 37 Kiloya Düşen Nihal Candan İçin Tahliye Kararı Verildi
Dünyanın En Güzel 100 Kadını Listesine Türkiye'den 3 Ünlü Oyuncu da Girdi!