Türkiye Cumhuriyeti Anayasası madde 141’de Duruşmaların Açık ve Kararların Gerekçeli Olması kenar başlığı altında şu hükme yer verir: “Mahkemelerde duruşmalar herkese açıktır. Duruşmaların bir kısmının veya tamamının kapalı yapılmasına ancak genel ahlakın veya kamu güvenliğinin kesin olarak gerekli kıldığı hallerde karar verilebilir.”
Ceza Muhakemesi Kanunu’nun 182. maddesinin ilk cümlesinde “Duruşma herkese açıktır.” hükmü yer alır. Avrupa İnsan Hakları Sözleşmesi’nin 6.maddesi ise şöyle diyor: “Herkes davasının, medeni hak ve yükümlülükleriyle ilgili uyuşmazlıklar ya da cezai alanda kendisine yöneltilen suçlamaların esası konusunda karar verecek olan, yasayla kurulmuş, bağımsız ve tarafsız bir mahkeme tarafından, kamuya açık olarak ve makul bir süre içinde görülmesini isteme hakkına sahiptir. Karar alenî olarak verilir. ”
Türkiye’nin taraf olduğu Viyana Sözleşmesi’ne bakacak olursak 3. maddenin 1. fıkrasında “Bir diplomatik misyonun görevleri, diğerleri meydanında şunları da kapsar” denilerek 5 bent halinde sayılmıştır. 4. bent olan d bendine baktığımızda “Bütün yasal imkânlarla, kabul eden devletin durumunu ve gelişmelerini tespit etmek, bunlar hakkında gönderen devlet hükümetine bilgi vermek.” hükmünü görürüz. 2. fıkrada da sözleşmedeki hiçbir hükmün konsolosluk görevinin bir diplomatik misyon tarafından yürütülmesini önleyecek şekilde yorumlanamayacağı belirtilmiştir.
Tek doğru tayip aq onun dışındaki herkes puşt ipne anladık! nerde benim at gözlüğüm
Bu yazıyı okuyan Berkecan ve Melisler artık uluslararası ilişkiler uzmanı oldu.
Nsu davasında mağdurlar Türk Doğu Perinçek Türk her iki davada Türkiyeyi yakından ilgilendiriyor. Kısacası herkes kendi adamının davasına katılmış. erdem gül can dündar da kimin adamlarıysa onlarda davaya katılmak istemiş