Doğru Yönetin! Girişimcilikte Doğru Kadro Yönetimine Dair 8 İpucu

Doğru yönetin! Girişimcilikte doğru kadro yönetimine dair 8 ipucunu sizin için listeledik. İyi okumalar!

İletişime açık olun!

idenfit.com

Tüm ekibinizle kişisel düzeyde iletişim kurmaya; onlara yaşadıkları her türlü sorunu ve mutluluklarını sizinle paylaşabilecekleri, rahat hissettikleri bir ortam yaratmaya dikkat edin. Gerekli motivasyonu sağlamanın en etkili yolu, çalışanlarınızın rahat hissedeceği bir ortam yaratmaktan geçer.

Organizasyona gereken önemi verin!

Organize olun, şirketiniz daha kuruluş aşamasındayken hangi sürecin nasıl sonuçlandırılacağını belirleyin ve kısa, uzun ve orta vadeli planlar yapmaya çalışın. Organizasyon, performans ve verimliliği artırır.

İnsanları dinleyin!

İnsanları dinleyin, onların her türlü probleminden haberdar olun ve çalışanlarınızı gerçekten tanıyor olmaya özen gösterin. Girişim aşamasındayken birlikte çalıştığınız yol arkadaşlarınızı yakından tanırsanız, işlerin ilerlemesi halinde bu durumu bir şirket kültürü olarak benimsemeniz de kolaylaşacaktır.

Ekibinizin motivasyonundan haberdar olun!

Ekibinizdeki yol arkadaşlarınızın işlerine ne kadar istekli giriştiklerini, kafalarını kurcalayan problemlerin ne olduğunu, çalıştıkları şirketten ve sizde beklentilerini bilmelisiniz. Ekiptekilerden birinin gardı düşerse bunun sebebini hızlıca öğrenerek gerekli önlemleri almaya çalışın.

Geri bildirim verin.

Çalışanlarınıza onları kırmayacak ve motivasyonlarına zarar vermeyecek şekilde geri bildirimler vermeye özen gösterin. İşlerini nasıl daha verimli hale getireceklerinin farkında olmalılar ve şirkete sağladıkları katkıdan dolayı kendilerini mutlu hissetmeliler. Bu ortamı yaratmak sizin elinizde.

...Ve geri bildirimlere açık olun.

Çalışanlarınızın size yönelik geri bildirimlerini de dinlemeli ve bunları kendinizi ve girişiminizi daha ileriye taşımak için bir fırsat olarak değerlendirmelisiniz. Size yönelen eleştirileri hiçbir zaman kulak arkası etmeyin.

İK politikalarınızı baştan belirleyin.

idenfit.com

İlerleyen yıllarda, işlerin büyümesi halinde şirketinizde egemen olacak bir tür şirket kültürünü baştan oluşturmanız büyük bir avantaj sağlayabilir. Günümüzde startup'ların çoğu İK politikalarını baştan belirlemiyor, bu durum da ilerleyen zamanlarda sorun çıkarabiliyor. Bir sorunun önlemini o sorunla karşılaşmadan önce alırsanız bir adım öne geçersiniz. İK politikalarınızı önceden belirleyerek ekibinizin daha motive ve uyumlu çalışmasını sağlayabilirsiniz.

Eğitimi önemseyin.

İş dünyasının ve girişimcilik kavramının değişen dinamiklerine adapte olmak için eğitime ve gelişime gereken önemi vermelisiniz. Çalışanlarınızın eğitimi, gereksiz bir masraf kaleminden ibaret değildir. Yola bilinçli çıkmalı, çalışanlarınızın performanslarını onları kırmadan iyileştirmenin yollarını biliyor olmalısınız. Onlara sıklıkla kendi alanlarıyla ilgili güncel bilgiler edinmelerini sağlayacak eğitimler vermeniz girişiminizi farklı bir noktaya taşıyabilir.

Popüler İçerikler

Ali Koç, Fenerbahçe Tesislerinde Sıkıyönetim İlan Etti
Berfu ve Eser Yenenler'in 3. Kez O Ses Yılbaşı'na Katılmaları Tepki Topladı
Bakan Vedat Işıkhan Açıkladı: Asgari Ücret Belli Oldu