Doğru Türkçe Kullanma Konusundaki Özensizliği Gösteren Hesaptan 27 Okkalı Paylaşım

Doğru Türkçe kullanma konusunda daha özenli olması gereken kişilere, kurumlara yazdıkları düzeltmelerle dikkat çeken bir Twitter hesabını tanıtalım sizlere: Doğru Türkçe

Türkçe gönüllüsü bu hesabı takip ettiğinizde bu konuda ne kadar eksiğiniz olduğunu çok geçmeden anlıyorsunuz. Daha da şaşırtıcı olan ise bu konuda yetkin olması beklenen bazı yazarlar bile yetersizlikleriyle dikkat çekiyorlar.

Yorum sizin...

1.

2.

3.

4.

5.

6.

7.

8.

9.

10.

11.

12.

13.

14.

15.

16.

17.

18.

19.

20.

21.

22.

23.

24.

25.

26.

27.

Dersimiz bitmiştir. 👍

Popüler İçerikler

Önceki Şampiyonları Bilen Ünlü Astrolog Meral Güven Şampiyon Olacak Futbol Takımını Açıkladı
Yalı Çapkını Hayranları Ferit'i Görmek İçin Tekneyle Sete Gitti!
Cezaevinde 37 Kiloya Düşen Nihal Candan İçin Tahliye Kararı Verildi
YORUMLAR
22.03.2017

Öğrencileri sınamakla görevli ÖSYM'nin doğru Türkçe kullandığı Tweet'i yok. Eğitim sistemimizin özeti gibi. Doğru kullanılsa Türkçe son derece güzel bir dil. Diğer dillere merak salmak yerine kendi dilimize eğilsek çok daha mantıklı bir iş yapmış oluruz.

22.03.2017

İnternet dili diye bir şey olduğu doğru; ancak topluma örnek olması gereken insanlar -özellikle şairler, yazarlar ve ülkeyi temsil(!) eden kişiler- bu dili kullanmamalı. Aslında kimse kullanmamalı. Çoğu kez yazım kurallarına uymaya çalıştığım ve cümlemin sonunda, olması gereken de bu ya, nokta koyduğum için yanlış anlaşıldım. İçeriklere ya da herhangi bir şeye yorum yaptığımda insanlar hep ciddi ve soğuk olduğumu düşünüyorlar. Cümlenin sonuna nokta koymanın dahi ''ciddiyet'' olarak algılandığı internet dilini desteklemiyorum açıkçası. Toplumun bunu kullanması bir nebze kabul edilebilir olsa da; topluma yön veren, yol gösteren ve toplumu temsil eden kişiler için bu kesinlikle geçerli değil.

22.03.2017

bildiğin okurken zevk aldım :) efsane olmuş

TÜM YORUMLARI OKU (46)