Abant Gölü, sayısız canlıya ev sahipliği yapan bir yer. Abant Gölü ve çevresinin bitki zenginliği, buranın tabiat parkı olarak isimlendirilmesini sağlamış. Sarıçam, karaçam, kayın, meşe, kavak, dişbudak, gürgen, söğüt, ardıç ağaçları ve ormangülü, ılgın, fındık, muşmula, papazkülahı, alıç, çobanpüskülü, kuşburnu, eğrelti, böğürtlen, çilek, nane, ahududu, sarmaşık, ısırgan, atkuyruğu ve çayır otları Abant Gölü'ndeki başlıca ağaç ve ağaççıkları oluşturuyor.
Gölün kenarları su bitkileri ve nilüferlerle dolu. Etrafta yükselen yamaçlarda ise Abant Çiğdemi bulunuyor. Burada birçok endemik tür de var. Küçük Taraklı Semender, Abant Balığı ve Abant Fındık Faresi buradan literatüre geçiyor.
Abant Gölü'nde balık meraklıları da belli ücretler karşılığında balık tutabiliyor. Göl kenarlarında su samurları da görülüyor. Bunların yanı sıra yabani hayvanlardan tilki, çakal, kurt, ayı, domuz, geyik, karaca, tavşan, sincap, gelincik; su kuşlarından yaban kazları, yaban ördekleri, balıkçıl, sakarmeke, karabatak, turna, yırtıcılardan; şahin, doğan, kara akbaba, kaya kartalı, atmaca, baykuş, diğer kuş çeşitleri olarak; toygar, alakabak, puhu, gökdoğan, ağaçkakan, karatavuk, bülbül, ispinoz ve saka, Abant Gölü Tabiat Parkı'nda karşılaşabileceğiniz canlılar arasında.
Kullandığınız görsellerin beş adedi Abant gölüne ait fotoğraflar değil. O görseller Bolu Gölcük gölüne ait fotoğraflar. Bir şey yazıyorsunuz bari iyice araştırıp öyle yazın. Sizin paylaştığınız fotoğraflara bakıp Abant a gidenler hayal kırıklığına uğrayacak.