Türk basınında 40 yıllık bir dönem sona erdi. Geçtiğimiz günlerde satışı gerçekleşen Doğan Medya Grubu, düzenlenen devir-teslim töreni ile Demirören Medya Grubu'na devredildi.
Türk basınında 40 yıllık bir dönem sona erdi. Geçtiğimiz günlerde satışı gerçekleşen Doğan Medya Grubu, düzenlenen devir-teslim töreni ile Demirören Medya Grubu'na devredildi.
📷DHA
📷DHA
Devir teslim töreninde ilk olarak Hürriyet Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Fikret Bilâ konuştu. Ardından Doğan Holding Onursal Başkanı Aydın Doğan ile Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) Başkanı ve Demirören Holding Yönetim Kurulu Başkanvekili Yıldırım Demirören kürsüye çıktı.
Sözlerine '40 yıl önce bir yolculuğa çıktım' diye başlayan Aydın Doğan'ın 'Önceki devirlerde çok heyecanlanmıştım. Artık heyecanlanmıyorum. Artık biraz kaşarlandık mı ne yaptık?' ifadeleri salonda gülüşmelere neden oldu.
Doğan konuşmasında şu ifadelere yer verdi:
'Ben Türk basınının amiral gemisini limana salimen getirdim ve Demirören ailesine teslim ediyorum. Demirören ailesi daha da büyüterek devam ettirecek ve ben de iftihar edeceğim. Diliyorum, temenni ediyorum ve inanıyorum ki bu aile de basının kendi etik değerleri içerisinde, kendi bağımsızlığı içerisinde devam ettirecek. Ve daha güzel günlere götürecek. Hakkınızı helal edin.'
Aydın Doğan konuşmasında ayrıca kanuni devir süresi henüz bitmediğini, ay sonuna kadar hukuki sürecin tamamlanacağını vurguladı.
Demirören Grubu Yönetim Kurulu Başkan Vekili Yıldırım Demirören'in açıklamasından satır başları ise şöyle:
'Değerli çalışma arkadaşlarımız hepiniz ailemize hoşgeldiniz. Doğan Ailesi ile arkadaşlığımız 50 yıla kadar dayanıyor. Bilmenizi isterim ki tarihimizi yeniden birlikte beraber yazacağız. Birçok soru var hepsini birlikte cevaplayacağız. Sizden ricamız önyargılardan uzak kalmanızdır. Bizler, bu hizmet bayrağını ve gemiyi sizlerle birlikte daha ileriye taşıyacağımızı belirtmek istiyorum. Babam Erdoğan Demirören ‘ülkem, bayrağım söz konusuyla her sorunun üstesinden geliriz' der. Şimdi büyük denizlere açılma sırası bizde. Bu yolculuğu hep birlikte yapacağız.'
Türkiye medyasının en büyük grubu olan Doğan Medya Grubu'nun satışı için 21 Mart'ta anlaşmaya varıldı.
Doğan Holding Onursal Başkanı Aydın Doğan, Mayıs 2011'de Milliyet ve Vatan'ı sattığı Erdoğan Demirören ile Doğan Medya Grubu'nun satışı konusunda el sıkıştı.
satilmiş medya tabiri şimdi tam oldu işte...
Tüm Beşiktaşlılar adına herkesten özür diliyorum.Biz Beşiktaş'ı bundan kurtaralım istedik.Gitti Türk futbolunu çökertti şimdi de Türkiyenin 1 numaralı yandaş medya patronu oldu.Bilseydik kan kusar kızılcık şerbeti içtik der "Yıldırım Demirören Yeter" demezdik.
Başlık yanlış olmuş sayın editör. "Türk Basınının Amiral Gemisi Battı" desen çok daha doğru olurdu