Doğallığını Hızla Kaybeden Dünyaya Bir Başkaldırı: Estetik Müdahalelerden Kaçınan 15 Ünlü

Kimimiz burnumuzdan şikayetçiyiz, kimimiz kulaklarımızdan memnun değiliz; bir de akıp giden zamanın, yaşanmışlıkların getirdiği kırışıklıklar var başımızın dertte olduğu... Tüm bu kusurlarımızın ulaşılabilir çözümleri olduğunu da biliyoruz: estetik operasyonlar! Artık okul arkadaşlarımızdan tutun, iş arkadaşlarımıza, aile üyelerimize kadar her yaştan insan 'mükemmelin' ya da sosyal medya ve gösteri dünyasının dayatmış olduğu 'olması gerekenin' peşine düşüyor, bu amaç uğruna bıçak altına yatmakta bir sakınca görmüyorlar. 17 yaşında henüz gelişimini tamamlamamış genç kızların göğüslerine silikon taktırdığı, geçirdikleri bir dizi operasyonla bambaşka birine dönüşen takıntılı insanların olduğu bir dünyada yaşıyoruz artık. 

Tüm bunların yanında doğallığından ödün vermek istemeyen insanlar da yok değil. Sayıca ne kadar az da olsalar doğal güzelliklerin çoktan yitip gittiği gösteri dünyasından bazı yıldızlar da var bu insanların arasında. Bazıları gerçekten güzel genlere sahipken, bazıları başkalarının 'kusur' olarak adlandırdığı görünüşlerinin en büyük imzaları olduğunu düşünüyor ve yapay gösteri dünyasından tüm doğallıklarıyla bize el sallıyor. İşte karşınızda o ünlüler:

1. Lea Michele

Glee'nin genç yıldızı Lea Michele lisedeyken tüm arkadaşlarının burun estetiği yaptırdığını ve o dönemlerde aslında kendisinin de bunu sıkça düşündüğünü söylemiş. Onu engelleyen ise annesi olmuş ve ona büyük bir burna sahip olan ABD'li ünlü şarkıcı-oyuncu Barbra Streisand'ı örnek göstererek 'Başarılı işler yapmak için burnun engel değil!' demiş.

2. Heidi Klum

Dünya çapında en çok kazanan top modellerden biri olarak gösterilen eski Victoria's Secret meleği, 4 çocuk annesi 42 yaşındaki Heidi Klum da doğallığı tercih edenlerden.

3. Eva Longoria

40 yaşındaki güzel oyuncu da bıçak altına yatmayan ünlülerden. Bir röportajında göğüslerinden gayet memnun olduğunu ve silikonlu kadınlardan olmak istemediğini, bunun ciddi bel problemlerine neden olabileceğini belirtmiş.

4. Drew Barrymore

Doğallığını koruyan güzel oyuncu Drew Barrymore estetik operasyonlara karşı olan ünlülerden. 40 yaşındaki oyuncu son zamanlarda herkesin bal mumuna döndüğünden dert yanıyormuş.

5. Sofia Coppola

Akademi ödüllü yönetmen-aktris-yapımcı Sofia Coppola kariyerinde ilerlemek için estetik operasyon geçirme ihtiyacı duymayanlardan. Burnuyla oldukça barışık olan 44 yaşındaki başarılı yönetmen, katıldığı davetlerde ve kırmızı halıda tüm asaletiyle boy gösteriyor.

6. Salma Hayek

Doğallığını korumayı tercih eden güzel oyuncu Hayek, her kadının estetik operasyon geçirebileceğini, bunun doğal bir istek olduğunu söylüyor ve ekliyor: 'Ama güzel olmak için her zaman şart değil!'

7. Jodie Foster

Güzel oyuncu estetik operasyon geçirmeyi asla düşünmediğini ve ilerleyen yaşıyla beraber gelen kırışıklarıyla ne kadar barışık olduğunu tüm dünyaya haykıran isimlerden biri.

8. Kat Dennings

'Saçımı hiç boyatmadım, dişlerimi yaptırmadım, bronzlaşmadım bile' diyerek her zaman doğal kalmayı tercih ettiğini belirten Two Broke Girls'in sevilen oyuncusu Kat Dennings, bir çok insana göre 'büyük' olan burnuyla dünyanın en seksi kadın oyuncuları arasında gösterilmekte.

9. Halle Berry

49 yaşındaki güzel oyuncu bir çok röportajında Hollywood'un mükemmel görünme konusunda özellikle kendisi gibi 'yaş alan' ünlüler üzerinde ciddi baskılar yarattığını ama ameliyat olmak gibi bir niyetinin hiç bir zaman olmadığını belirtmiş.

10. Meryl Streep

Başarılı oyuncu estetik operasyon geçiren kadınları anlayabildiğini ama yine de 'yüzlerini donduran' kadınların çok komik göründüğünü söylemiş 2010 yılında verdiği bir röportajda. Büyük burnu ve kırışıklarıyla ne kadar barışık olduğunu söylememize gerek yok zaten.

11. Julia Roberts

2010 yılında Elle'ye verdiği bir röportajında 'Çocuklarımın yüzüme baktıklarında ne hissettiğimi görmelerini, anlamalarını istiyorum.' diyerek estetik müdahalelerin özellikle de botoksun karşısında durduğunu açıkça belirten ünlü oyuncu da henüz bıçak altına yatmayan ünlülerden. Bir dönem magazin basınını koltuk altıyla meşgul eden başarılı oyuncu her zaman 'doğal' olanı desteklediğini tüm dünyaya göstermişti zaten.

12. Kate Moss

90'lı yılların 'ideal model görünümü'nden oldukça uzak olan ünlü model minyon tipi, ayrık ön dişleri ve sıska duruşuyla estetik anlayışını yerle bir etmiş ve aykırılığıyla podyumların aranan yüzü olmuştu. Bu aykırılığını 2000'li yıllara da taşıyan İngiliz model, güzelliğini korumak için bıçak altına yatmak yerine alternatif ve doğal yöntemlere başvuranlardan.

13. Georgia May Jagger

Mick Jagger'ın 23 yaşındaki model kızı Georgia May Jagger da bir çok insan için 'kusur' olarak görülen dişlere sahip olduğunun farkında ve bunu imzası olarak kullanıyor. Bir çok markanın yüzü olan model bir zamanlar diş teli kullanmadığı için üzüldüğünü ama büyüdükçe dişlerinin ona farklı bir hava kattığını ve fark edilebilir bir yüz kazandırdığını anlamaya başladığını söylüyor ve ekliyor: 'Düzeltmeyi düşünmüyorum!'

14. Brooke Shields

Seksenli yıllarda dünyanın en güzel kadını olarak gösterilen 50 yaşındaki Brooke Shields bu unvanı kaybetme korkusuna kapılmadığından olsa gerek ısrarla estetik operasyonlardan kaçınan isimlerden biri. Botokstan hoşlanmadığını belirten oyuncu kırışıklıklar için lazer tedavisine sıcak baktığını belirtmiş.

15. Vanessa Paradis

Fransız şarkıcı, model ve aktris Paradis de dişleri ve küçük göğüsleriyle mutlu olan ünlülerden. Doğallıktan yana olan ünlü, bir röportajında dişleri için 'Onları neden düzelteyim? Onlarla doğdum. Su püskürtebiliyorum, kullanışlılar!' demiş. Ayrıca aynı röportajda Amerika'da yaşamadığı için bıçak altına yatmak gibi bir baskı hissetmediğini de belirtmiş.

Popüler İçerikler

Dünyanın En Güzel 100 Kadını Listesine Türkiye'den 3 Ünlü Oyuncu da Girdi!
MHP, TikTok'un Kapatılması İçin Kanun Teklifi Hazırlıyor: "Ahlak Yok Olursa Gelecek Yok Olur"
Göndermesiz Anket: En Komik Komedyeni Seçiyoruz!