Türkiye, doğalgaz ihtiyacının tamamına yakınını ithalatla sağlıyor. İthal edilen doğalgaz, öncelikle iletim hatlarıyla Türkiye'nin dört bir yanındaki konutlara ve işyerlerine ısıtma amaçlı iletiliyor. Bir diğer kullanım alanı da, doğalgaz çevrim santralleri. Bu santrallerde elektriğe çevrilen doğalgaz, Türkiye'nin elektrik ihtiyacının üçte birini karşılamak için kullanılıyor.
Devlete bağlı Elektrik Üretim Anonim Şirketi (EÜAŞ) bünyesinde altı adet doğalgaz çevrim santrali bulunuyor. İstanbul, Tekirdağ, Bursa ve Lüleburgaz'daki bu santrallerin önemli bir bölümünde elektrik üretimi, Rusya'dan gelen doğalgazla sağlanıyor.
Bunun yanı sıra özel sektör de bu doğalgazı satın alıyor. 2020'de hidroelektrik santraller, elektrik üretiminde birinci sıradaydı ancak 2021'de barajlardaki doluluğun ciddi oranda düşmesi, doğalgaz çevrim santrallerine olan ihtiyacı artırdı. Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı'nın son verilerine göre Kasım 2021'de Türkiye'de elektrik tüketimi 26 milyar 535 milyon 249 bin kilowatt saat oldu. Bu üretimin yüzde 11,65'i hidroelektrik santrallerinden, yüzde 32,37'si doğalgaz santrallerinden, yüzde 16,35'i ise yerli kömür santrallerinden sağlandı.