Doğa Yalnızca Bizim mi? 8 Maddede Doğa Kaynaklarını Korumanın Neden Hepimizin Görevi Olduğunu Anlatıyoruz

Hayatımızı sürdürebilmemiz için doğaya sahip çıkmamız şart. Doğayı korumayıp kaynaklarını bilinçsizce tüketirsek hem kendimiz hem de gelecek nesiller için yaşanması güç bir gezegen bırakmış oluruz...

1. Toplum sağlığını riske atmak istemezsiniz...

Su kaynaklarının bilinçsizce kullanımı sonrasında temizlik sorunu ortaya çıkar ve yeterince temizlenememek de çeşitli hastalıkları ortaya çıkarır.

2. Kendi sağlığınızı da unutmamak lazım...

Su kaynaklarının tüketilmesi demek, insanların içecek su bulamaması anlamına geliyor. Yeterli su tüketilmediğinde böbrek yetmezliği, tifo, dizanteri gibi hastalıklar ortaya çıkabiliyor.

3. Toprak kirliliği isteyeceğimiz en son şey olur...

Hatalı tarım uygulamaları ve kimyasal kirlenme nedeniyle toprakta bozulmalar meydana gelebiliyor. Topraktan aldığımız onca besin düşünüldüğünde, yalnızca gelecek nesiller için değil, bizim için de oldukça tehlikeli bir durum ortaya çıkıyor.

4. Ormanların olmadığı bir dünya düşünülemez...

Havayı temizleyip oksijen sağlamanın yanı sıra günlük hayatta kullandığımız birçok eşyanın hammaddesi de ağaçlar. Tabii bir de ormanda yaşayan hayvanlar var... Ormanları keserek yok etmek yerine sayılarını artırmamız gerekiyor.

5. Suda yaşayan canlı türlerinde azalma görülür...

Su kıtlığı dünya üzerinde yaşayan tüm canlıları etkileyecek olsa da en çok suda yaşayan canlılar üzerinde etkisi olacaktır. Bu da suda yaşayan canlı popülasyonunda anormal değişikliklere yol açar. Son günlerde müsilaj nedeniyle ne kadar zor zamanlar geçirdiğimiz göz önünde bulundurulduğunda, doğal kaynakların neden korunması gerektiğini daha iyi anlayabiliriz.

6. Ekosistemdeki bozulmalar tüm canlıları etkiler...

Doğada bir döngü olduğunu unutmamak gerekiyor. Doğal kaynakların tüketilmesiyle ekosistemde bozulmalar meydana gelir ve bu da tabi olarak tüm canlıları etkiler.

7. Günlük hayatta kullandığımız birçok şeyden vazgeçmek istemezsiniz herhalde...

Akıllı telefonun malzemelerinden kullandığımız asfalt yollara kadar birçok şey doğal kaynaklar kullanılarak üretiliyor. Üretim aşamasında bilinçli olunduğu takdirde doğal kaynakların görebileceği zarar en az seviyede kalacaktır.

8. Dünyada yaşamın sürmesi de tamamen buna bağlı...

İçinde yaşadığımız dünya için hepimizin sorumlulukları bulunuyor. Eğer doğal kaynaklar korunmazsa sistemde bir şeyler bozulur ve bu da döngünün sorunlu bir şekilde işlemesine, dünyadaki yaşamın devam edememesine sebep olur.

Erikli'dir Uludağ'ın meskeni, lezzetimizin kaynağını korumamız gerekli.💙

Erikli olarak Uludağ'ın canlı çeşitliliğinin sürdürülebilirliği önemsiyoruz ve lezzetimizin kaynağını #KorumamızGerekli diyoruz!

Popüler İçerikler

TikTok’ta "Karagül" Adıyla Açtığı Yayınlarla İnfial Yaratan Kadının Çocuklarını Devlet Korumaya Aldı!
Konya'da 14 Yaşındaki Öğrencisini Taciz Eden Lise Öğretmeninin Cinsel İçerikli Mesajları Mide Bulandırdı
Sonunda Bu da Oldu: Antalya'daki Bir Otelde Türk Müşteriden 120 Euro "Milliyet Farkı Ücreti" Alındı