Doğa Severlerin Mutlaka Görmesi Gereken Saklı Cennet: Bolu Yedigöller Milli Parkı

Bolu Yedigöller Milli Parkı, güneşin doğduğu andan battığı zamana kadar gördüğünüz manzaralarla her dakika kendinizi eşsiz bir kartpostal içinde âdeta bir filmin başrol oyuncusu gibi hissedebileceğiniz bir yer. Hafta sonu veya hafta içi için ufak bir tatil rotası arayan kişilerin radarına takıldığı da bilinen bir gerçek. Özellikle metropol hayatından bir nebze de olsa uzaklaşarak kendinizi doğanın kollarına emanet etmek isterseniz Bolu Yedigöller fazlasıyla ideal bir bölge. Gelin her mevsim farklı görüntüsüyle sizi büyüleyecek olan Yedigöller Milli Parkı'na birlikte göz atalım.

Eşsiz manzaralı Yedigöller hakkında bilinmesi gerekenler

Bolu sınırları içinde yer alan Yedigöller, pek çok kişi tarafından da biliniyor. Bölgenin adı ise geçmişte meydana gelen bir heyelan sonucunda ortaya çıkan 7 tane farklı gölden geliyor. Burada değişik kuş ve bitki türleri bir arada bulunuyor. Kısacası burası tam anlamıyla bir doğa harikası olarak kabul ediliyor. Bir dönemler saklı cennet olarak ifade edilen Yedigöller, her geçen gün birçok kişi tarafından keşfedilmeyi bekliyor. Bolu'da bulunan bu bölgenin gündüzü başka gecesi başka güzel.

Doğa harikası Yedigöller’e nasıl gidiliyor?

Özel araç sahibi olanlar pek çok noktada olduğu gibi bu konuda da fazlasıyla şanslı. Çünkü doğa harikası bu bölgeye Türkiye’nin hemen hemen her yerinden otoban ile ulaşım imkânı mevcut. Arabası olmayan kişiler ise otobüs kullanarak buraya ulaşabilirler. Büyük şehirlerin birçoğundan Bolu’ya otobüsler kalkıyor. Ancak Bolu’ya geldikten sonra ne yazık ki Yedigöller’e ulaşmak için taksi tutmanız gerekiyor. Bu da hâliyle biraz maliyetli oluyor. Fakat gittiğiniz an karşınıza çıkan manzara için buna değer. Dilerseniz daha uygun bir yöntem de var. Farklı firmalar tarafından düzenlenen tur organizasyonları ile bölgeye daha ekonomik şekilde gitme şansını elde edebilirsiniz.

Manzarasıyla büyüleyen Yedigöller’e ne zaman gidilmeli?

Kendine tam anlamıyla hayran bırakan Yedigöller'de Batı Karadeniz ikliminin etkileri görülüyor. İlkbahar ve sonbahar dönemleri, burada serin geçiyor. Yaz dönemlerinde sıcaklık, kış dönemlerinde de soğukluk kendini gösteriyor. Özellikle ocak ayı bir hayli soğuk oluyor. Burada gezinti yapmak ya da tatile gitmek adına ilkbahar itibariyle sonbahara kadar olan süre gayet uygun.

Sakin yapılı Yedigöller’de neler yapılıyor?

7 tane göl bulunan bu bölgenin etrafında yürüyüş yapmanız şart. Sazlı, Nazlı, Küçük, Büyük, İnce, Derin ve Serin göllerin hepsi olağanüstü güzelliklerini gözler önüne seriyor. Bu göllerde hoş kareler yakalamayı sakın ihmal etmeyin. Zaten yürüyüş yaparken hepsinin önünden geçiliyor. Bitkiler ve kuşlar kusursuz bir uyum içinde. “Cennete mi düştüm” şeklindeki tepkiyi vermeniz gereken yer tam olarak da burası. Bölge mangal ve piknik gibi etkinlikler için de uygun. Üstelik fotoğrafçılık ile uğraşan kişilerin de rahatlıkla sanatını yapabilecekleri bir yer.

Yedigöller'e gidince nerede kalınıyor?

Eğer Yedigöller’e gitmeye karar verdiyseniz ilk olarak konaklama kısmını halletmeniz lazım. Böylece kafanızdaki gezi planını da rahatça hazırlayabilirsiniz. Bölgede konaklama kısmında birbirinden farklı alternatifler var. İlk seçenek pansiyon olabilir. Hem ailecek hem arkadaş gruplarıyla kalabileceğiniz pansiyon seçenekleri bulunuyor. Ayrıca bungalov evler de bu noktada gayet iyi bir seçenek. Fiyatlar ise dönemden döneme değişiyor. Doğayla iç içe olmayı tercih edenlerin ilk seçimleri arasında ise tabii ki kamp yer alıyor. Karavan ve çadır kampı seçeneklerinin de sunulduğu bölgede göllerin kenarında eşsiz bir deneyim yaşayabilirsiniz.

Yedigöller’in yakınında nelere denk gelebilirsiniz?

Burada 7 adet gölün dışında da görülecek pek çok güzel alan var. Gölleri gezerken bazı yerlerde karşınıza şelaleler çıkıyor. Büyük ya da küçük fark etmeksizin şelale sularının akışı pek çok kişinin içini ferahlatmaya şüphesiz yetiyor. Bölgenin âdeta simgesi haline gelen Pisagor Ağacı da ormanın kuytu köşelerinde ziyaretçilerini bekliyor. Yürüyüş yaparken Gülen Kayalar ve Dilek Çeşmesi de ziyaretçilerini kucaklamaya hazır halde. Manzarasını görünce âdeta şok olacağınız Kapankaya Tepesi'nin seyir terasında kahve içebilirsiniz. Dilerseniz bu yerlerden sonra Bolu’daki diğer güzel alanları da keşfe çıkabilirsiniz.

Yedigöller'de ne yeniyor?

Bolu Yedigöller'e gelen 10 kişiden 9'u mutlaka mangalda sucuk ekmek yemeyi ihmal etmiyor. Bölgeye yakın yerlerde serpme kahvaltı hizmeti veren mekânlar da var. Zaten yol boyu karşınıza çok sayıda mekân çıkıyor. Buralarda balık ekmek, gözleme ya da közde mısır yiyebilirsiniz.

Mardin'e Sığan Kocaman Bir Medeniyet: Mezopotamya'nın Özeti, Büyüleyici Dara Antik Kenti'ni Tanıyoruz
Kamp Çadırları Hazırsa Bolca Oksijen Almaya Gidiyoruz: Yalova'daki Cennet, Büyük Dipsiz Göl'ü İnceliyoruz
Erzurum Dağları Arasında Bir Cennet: İspir Yedigöller Bölgesi'ni Tanıyoruz!
Burası Arizona Değil Kastamonu! Adrenalini Çok Uzakta Aramak İstemeyenler İçin Valla Kanyonu
Resmen Alplerin Türkiye Şubesi: Hakkari'de Gizli Kalmış Cilo ve Sat Dağları Milli Parkı'nı Yakından Tanıyoruz!

Popüler İçerikler

JASAT Tutanağı Ortaya Çıktı: Narin'in Cesedini Gizli Tutmak İçin 6 Farklı Yöntem Kullanmışlar!
Pucca, Narin'in Babası Arif Güran'ın Halk TV Muhabiri Ferit Demir'e Tehditvari Konuşmasına Sert Çıktı!
Açılın Doktor Geliyor: Miss Turkey 2024 Güzeli İdil Bilgen'in Atandığı Şehir Belli Oldu!
YORUMLAR
21.03.2022

Göstermeyin şunlara şunları artık yakında orayı da imara açarlar

SEN DE YORUMUNU PAYLAŞ