Doğa ile İç İçe Olan Çocukların 5 Kazanımı

Doğayla buluşan, doğadan öğrenme şansına sahip çocukların yaşam boyu ihtiyaç duyacakları yetenekleri geliştireceklerini söylemek hiç de abartılı değil. Bakın uzmanlar çocuklar doğada vakit geçirdiklerinde hangi yeteneklerinin geliştiklerini söylüyor:

1. Yaratıcı olur.

Doğa, farklı bakış açıları geliştirmek için sonsuz bir ilham kaynağıdır.

2. Sorun çözmede çok başarılı olur.

Doğada hızlı ve pratik çözümler bulmak için fırsat bolluğu vardır.

3. İnsan doğal bir varlık olduğu için doğadayken mutlu olur.

Bu nedenle doğadayken keyifli vakit geçirir ve mutlu olur.

4. Sosyal becerileri artar.

Doğada dayanışmayı ve işbirliğini deneyimler.

5. Tüm bunları yaşadıktan sonra doğayı deneyimleyen, doğayla buluşan çocuklar elbette doğayı koruyan bilinçli bireyler olarak gelişir.

Bonus: Bu yıl 38. Vodafone İstanbul Maratonu'nda TEMA Vakfı'nın Ağaç Kardeşliği projesi için koş. Gelecek nesiller de doğayla buluşsun, çocuklar doğa sevgisiyle büyüsün.

Detaylar: https://www.facebook.com/events/1198116816896236/

Bilgi için: adimadim@tema.org.tr /  0 (212) 291 90 90 - 181

Popüler İçerikler

Bahar Dizisinde Timur'un Her Şeyi Anladığı Sahnedeki Çekim Hatası Gündem Oldu!
Dilan Polat Tahliye Olabilir! Avukatı Başvuru Yaptı, Dilan Polat Adli Tıp Kurumu’na Sevk Edilecek
İstanbulspor Başkanı Ecmel Faik Sarıalioğlu:''Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Telefonunda Sadece Maçkolik Var''
YORUMLAR
16.03.2016

Gençlik ve Birleşmiş Milletler Küresel Birlikteliği Çevre progamları (UN FAO YUNGA) ile doğaya dokunmak elinizde. Su, Biyolojik çeşitlilik, Toprak, Orman Denizler, Açlığı yok etmek, İklim değişimi, Gıda güvenliği ve iklim değişimi, Enerji alanlarında kitaplar sizlere 5 - yetişkin kuşakları için binden fazla oyun, araştırma sunuyor. Bir yetişkin gözetiminde sizleri bekliyor. Önerilen faaliyetler Tüm enformel çevre eğitimleri ile uyumlu. Sertifika ve Arma ödülleri içinde okulda digger sivil toplum örgütleri ile yaptığınız eş ve benzer eğitimleride değerlendirebiliyorsunuz İster programları uygulayın isterseniz ailece yapın Boş vakitler için eğitsel bir eğlence. Halen on ülkesin faaliyetleri www.fao.org/yunga/home/en/ sayfasında ingilizce olarak veriliyor. Kİtapları ingilizce olarak temiz ederek ingilizce eğitiminede kullanabilirsiniz Türkçe bilgiler Facebook Global youth sayfasında : https://www.facebook.com/GlobalYouthActivities/

SEN DE YORUMUNU PAYLAŞ