İlk kez 1862 yılında görüntülenen Swift Tuttle kuyruklu yıldızının ardında bıraktığı gök taşı parçaları, 12 Ağustos gecesi gök yüzünü aydınlatmaya geliyor!
İlk kez 1862 yılında görüntülenen Swift Tuttle kuyruklu yıldızının ardında bıraktığı gök taşı parçaları, 12 Ağustos gecesi gök yüzünü aydınlatmaya geliyor!
Gecenizi aydınlatan tek şey meteorların muhteşem ışıltıları olacak.
Rakamsal olarak ifade edecek olursak, şehir ışıklarından uzak bir yere gittiğinizde saate 90 kadar meteor görmeniz mümkün.
İlk önerimiz tabii ki kamp malzemelerinizi alıp şehir dışına çok da uzak olmayan - ertesi gün işe gidecek olanlarınız için - ağaçlık bir alana gitmeniz.
İstanbullular için: İstanbul Modern'de, 12 Ağustos'ta, 18:00 - 23:00 saatleri arasında uygulamalı gözlem atölyesi ve müzik dinletisi eşliğinde bir organizasyon mevcut.
Ankaralılar için ise: Ankara Üniversitesi Gözlem Evi'nde, 12-13 Ağustos tarihlerinde 20.30 - 00.00 saatleri arasında bir etkinlik gerçekleştirilecek.
Işık Kirliliği Haritası ve Işık Yoğunluğu Haritası'ndan faydalanarak plan yapabilirsiniz!
Bu süre içinde ve meteorları izlerken, cep telefonu ışığı veya fener gibi şeyler kullanmayın; gece görüşünüzü etkileyecektir. Eğer bir ışığa ihtiyacınız varsa, gece görüş için kullanılan kırmızı ışıktan kullanın.
Dilek tutmayı unutmayın! Bakarsınız gerçek olacağı tutar; belli mi olur ?