Bursa'da Yay, Gölbaşı gölleri tamamen kurudu. Adana'da Akyatan Gölü, drenaj kanallarından gelen tatlı su ve otlardan dolayı, Karataş Tuzla Göl ise kirlilik nedenleriyle yok olma tehlikesiyle karşı karşıya. Acı Göl (Afyonkarahisar-Denizli) büyük bölümü kurudu, kurutuldu. Kızılırmak sulak alanı, kuruma ve kirlilik tehdidi altında. Balıkesir Manyas (Kuş) Gölü kirlilik ve kuruma tehdidinde. Denizli Beylerli Gölü kurudu. İzmir Gediz Deltası, Kayseri Sultan Sazlığı, Burdur Gölü kirlilik ve kuruma tehlikesi altında. Kars Kuyucak Gölü, Burdur'da Pınarbaşı, Bayındır, Çavdır, Çanaklı, Karaevli, Yarışlı, Heybeli, Kestel gölleri kurudu. Burdur'da Karataş, Gölhisar ve Ulupınar gölleri kuruma tehdidi periyodunda. Tuz Gölü (Ankara- Konya- Aksaray), kuruma ve kirlilik tehlikesinde. Manisa'da Marmara Gölü, Aydın'da Bafa Gölü, Isparta'da Kovada gölleri kirlilik ve kuruma sürecinde. Aydın'da Azap Gölü kurudu. Isparta'da Eğirdir Gölü, çok ciddi kuruma döneminde, önlem alınmazsa kuruyacak.
Pek çok neden, pek çok çözüm olabilir ama en kolayı fazla nufusu eritmek. Dünyada 7 milyar nufüsü kaldırabilecek bir düzen kurulması mümkün değildir. Bir de yoğunlaşmanın olduğu bölgeler ayrı bir dert bknz İstanbul. Bu yüzden öncelikle nufüs artışı durdurulmalı ve doğumlar azalırsa zaten nüfus yavaştan düşmeye başlayacaktır. Sonrasında ise olabildiğince fazla yoğunluğu eşit dağıtmaya çabalanmalı.
cami ve avm sayisinda korelatif bir artis oldu hayirlara ves'ile.
5 yıldır Van gölünün çevre ilçelerinin bir tanesinde çalışıyorum. Çevre halkı göle karşı çok duyarsız davranıyor.Gölün kenarında gezilmiyor kokudan.