DMM'den Açıklama Geldi: İmamlar Okullarda Ders mi Verecek?

Adabımuaşeret derslerinin okullarda imamlar tarafından verileceği iddiasına yanıt geldi. Dezenformasyonla Mücadele Merkezi (DMM), okullarda öğretmenler dışında kimsenin ders vermesinin söz konusu olmadığını duyurdu. 

Kaynak: DMM

Cumhuriyet Gazetesi, dinsel kavramların ağırlıkta olduğu “adabımuaşeret” dersleri için okullarda imamların ders vereceğini iddia etmişti.

İlgili haber

Gündem olan iddia için Dezenformasyonla Mücadele Merkezi'nden açıklama geldi.

DMM'den yapılan açıklamada, "Öğretmenler dışında kimsenin adabımuaşeret dersini okutması söz konusu değildir" ifadeleri kullandı..

Açıklamanın tamamında şu ifadeler yer aldı: 👇

'Öğretmenlik alanları ders atama ve okutma esasları, MEB Talim ve Terbiye Kurulu Başkanlığının 20 Şubat 2014 tarih ve 9 sayılı kurul kararı ile onaylanarak yayımlanmıştır. İlgili kurul kararına göre; adabımuaşeret dersi bakanlıkça belirlenen eğitimleri tamamlayarak bu dersle ilgili sertifikası olan tüm alan öğretmenleri tarafından okutulmaktadır. Dolayısıyla öğretmenler dışında kimsenin adabımuaşeret dersini okutması söz konusu değildir. Asılsız iddialara itibar etmeyiniz.'

Kaynak 👇

İlgili twit silinmiş ya da sahibi tarafından gizlenmiş.
'Ekrandan Alınma' İddiaları: Mansur Yavaş'tan Now Spikeri Gülbin Tosun İçin İlk Açıklama!
Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş'tan Ezber Bozan Atatürk Paylaşımı!
Otobüste Yanına Gelen Adam 'Babana Selam Söyle' Dedi, Gerçek Babasını Buldu: 100 Milyonluk Servet!

Popüler İçerikler

Miss Turkey 2024 Güzeli İdil Bilgen'in Birinciliğini Öğrenen Bülent Ersoy'un Benzetmeleri Fena Topa Tutuldu
Mehmet Ali Erbil'in Miss Turkey 2024 Birincisi İdil Bilgen Hakkındaki Yorumları Fena Ayıplandı!
Eski Milli Sporcu Emre Başkan'ı Makas Atarken Öldüren Sürücü Serbest Kaldı
YORUMLAR
27.08.2024

Esaslara çok uyuyorsunuz ya sanki. Bu iddia dile geldiyse yapılması yakındır 😡

27.08.2024

Öğretmenler dışında kimse ders veremezmiş öyle mi?

27.08.2024

https://onedio.com/haber/imamdan-sonra-ulku-ocaklarinin-da-ilk-ogretim-okulundaki-cocuklara-ders-anlatmasi-tepkilerin-odaginda-1193241

27.08.2024

İktidarın Memuru Olanlar ve Olamayanlar... 'Şeriat' İsteyen Müdür Görevde, Muhalif Eğitmen Kapı Dışarı Çankaya Halk Eğitim Merkezi’nde görevli bir eğitmenin işine iktidarı eleştirdiği sosyal medya paylaşımları nedeniyle son verildi. Görevden alınmasına gerekçe olarak 'görevini tarafsız bir şekilde sürdüremeyeceği' gösterilirken akıllara Bursa Mahmut Celalettin Ökten İmam Hatip Ortaokulu Müdürü Ergin Kaya’nın ‘şeriat’ sözlerine rağmen hala görevinde kalması ve AKP'den aday olan lise müdürünün de taciz suçlamasına rağmen başka okula tayin edilmesi geldi.

TÜM YORUMLARI OKU (11)