Diyeti Bozmayayım Derken Niyeti Bozanların Tercih Edebileceği 12 Doyurucu Salata Tarifi

Eğri oturup doğru konuşalım, peynir kibrit kutusu değilde posta kutusu büyüklüğündeyse,  yeşilliğinizde yarım kilo zeytinyağı varsa ona pek diyet demiyoruz. Ancak gelin görün ki iki buçuk porsiyon lahmacunun yanında diyet koladan çok daha sağlıklı olduğu kesin. Bu nedenle hem keyfimizden kısmadan hem de ucu sağlığa dokunan  baştan çıkarıcı salata tarifleriyle önce göz sonra karın doyurmaya baş koyduk!

1. İsli Peynirli Şeftali Salatası

Tatlı ve tuzluyu karıştırmaktan korkmayın. Şeftaliyi dilerseniz ızgarada pişirebilirsiniz, harika bir is kokusu tüm salataya yayılıyor ve tatlılığını bir nevi azaltıyor. Tarif için buraya tıklayın!

2. Çıtır Keçi Peynirli Salata

Biliyorsunuz diyetlerde fermente süt olup laktoz değeri düşük olduğu için keçi peyniri önerilir. Bu tarifte ise keçi peyniri biraz yaramazlık yapıp panelenip, kızarıyor. Narla ve pancarla da üç beş tur atıyor. Tarifi buradan kaçırmayın.

3. Waldorf Salata

Adından da anlayacağımız gibi pek bir fiyakalı salatadır Waldorf Salatası. İçinde elmasından üzümüne, cevizinden kerevizine kadar her türlü zenginleştirici malzeme var. Tarif için lütfen buraya tıkla Sebastian.

4. Pembe Domates, Rezene, Tarhun ve Keçi Peynirli Siyah Pirinç Salatası

Biz bu ismi okuyana kadar siz bu salatayı çoktan yemiş olursunuz. Misafire de yapıp anlatsanız pek bir havalı olursunuz vallahi. Hemen tarifi yakalayın!

5. Kinoa ve Barbunya Salatası

Şimdilerde diyetisyenler dillerinden kinoayı düşürmüyorlar ama haklılar da. Kinoanın protein değeri çok yüksek, özellikle et yemeyenler için muhteşem bir alternatif. Tarif için buraya tıklayabilirsiniz.

6. Elmalı ve Balkabaklı Buğday Salatası

Haydi kabul edelim, salatamızın içine karbonhidrat girince bizden mutlusu yok. Bu tarifte resmen 'bol malzemos' var, tatlı krizinize de balkabağı çok iyi gelecek, bizden söylemesi! Tarif için tıklayın.

7. Füme Hindili Avokadolu Salata

Şimdi size küçük bir sır vermek isterim, sandviç yaptığınız tüm malzemelerden salata, salataya koyduğunuz tüm malzemelerdense çok güzel sandviç yapabilirsiniz. Bu salata da bahsettiğim konsepte uyan harika bir salata tarifi.

8. Çilekli Roka Salatası

Bir meyve bu kadar mı salataya yakışabilir. Özellikle rokanın biberimsi acı tadıyla çileğin o tatlı ekşi hali o kadar yakışıyor ki. Bu size yeterince kalorisiz geldiyse bal ve balzamikten doyurucu bir sos hazırlayın. Sade ama iddialı bir tarif olan Çilekli Roka Salatası için eller buraya!

9. Portakal Sulu Greyfurt Salatası

Yine küçük bir ipucu vermem gerekirse salatadaki asit oranını başka meyveler kullanarak çeşitlendirebilirsiniz, mesela yarım mandalina yarım limondan sos yapmak gibi. Benzer bir tarif için tıklayın.

10. Izgara Ton Balıklı Nisuaz Salatası

Belki bizim ülkemizde taze Ton balığı bulmak kolay değil ama inanın bu tarif konserve ton balıkla da, somonla da aynı derecede lezzetli ve yenesi oluyor! Tarif için tıkla da gör!

11. Yeşil Zeytin Pestolu Enginar Salatası

Salata sosunuzda değişiklik yaptığınız an tüm dikkatleri üzerinize çekiyorsunuz. Bununla beraber bir de her zaman pişirmeye alışık olduğumuz enginarı çiğ olarak kullanırsanız masanın yıldızını salatanız yapabilirsiniz. Tarifi hemen burada!

12. İtalyan Panzanella Salatası

Az önce dediğimiz gibi, salatanın içine karbonhidrat girince bizim köye bayram geliyor. Bu İtalyan salatası ise oraların köyünden gelen, bayat ekmekleri değerlendirmek için keşfedilen bir dünya harikası. Tarifi için tıklayın!

Popüler İçerikler

Sonunda Bu da Oldu: Antalya'daki Bir Otelde Türk Müşteriden 120 Euro "Milliyet Farkı Ücreti" Alındı
Kızılcık Şerbeti Umut'un En Başından Beri "Umutsuz Vaka" Olduğunu Anlatan Enfes Flood
TikTok’ta "Karagül" Adıyla Açtığı Yayınlarla İnfial Yaratan Kadının Çocuklarını Devlet Korumaya Aldı!
YORUMLAR
23.03.2016

Çilekli roka salatasının kalorisi tam olarak hangi tarafa düşüyor? bir demet roka 25 kalori bir porsiyon çilek 50 kalori üzerine serpiştirdiğin 2 yemek kaşığı tulum peyniri 130-150 kalori. Yani eğer ekstra yarım kilo zeytinyağı koymayacaksan kalori bombası değil tatlı kız gönül rahatlığıyla ye, yedir

23.03.2016

yaşasın anam babam usulu çoban ve kıvırcık salata ya hadi tonbalıda yeni nesil olsn tatlı ekşi bizlik bişi değiiiiiil anlamıyosunuz değiiiiiiiil

23.03.2016

salata güzel bir şey, ama insanlar tabakla yerken ben leğenle yemesem ...

SEN DE YORUMUNU PAYLAŞ